Antena Meniu Search
x

După patru zile de foc, România respiră!

Temperaturile au scăzut cu aproape 20 de grade Celsius peste noapte şi-a plouat în mai multe zone din ţară! În Capitală, s-a înregistrat cu 16 grade mai puţin

Vezi și

Temperaturile au scăzut cu aproape 20 de grade Celsius peste noapte şi-a plouat în mai multe zone din ţară! În Capitală, s-a înregistrat cu 16 grade mai puţin. 

În cea mai caldă zi din an, în capitala României, canicula i-a trimis pe copii la scăldat în fântânile arteziene. Astăzi, însă, fântânile din Bucureşti au fost pustii. Oamenii n-au mai căutat o oază de răcoare între betoane. Ci o geacă sau un pulover în şifonier.

Miercuri, asfaltul aproape că s-a topit la 100 de grade celsius. Aerul din atmosferă a fost greu de respirat, iar temerarii care s-au încumetat să urce la volan s-au simţit ca-n cuptor, în propriile maşini.

Astăzi, însă, mercurul din termometre a scăzut brusc. Asfaltul s-a răcorit drastic sub stropii reci de ploaie. Iar aerul sufocant a fost uşor de respirat. O masă de aer polar care a ajuns în ţara noastră ne-a ajutat să ne revenim.

Valorile termice au scăzut considerabil, de la o zi la alta. Oradea a fost, miercuri, sub cod roşu de caniculă. Şi-a fiert la 38 de grade Celsius. Astăzi, acolo au fost doar 23 de grade celsius. La fel ca la Satu Mare. La Timişoara, Alba Iulia şi Iaşi a fost cu un grad mai mult azi.

Nici la malul mării n-a fost destul de cald pentru plajă. Turiştii au dat loţiunea de plajă pe un prosop călduros şi-au tras un pui de somn pe şezlong.

Schimbările bruşte de temperatură au un impact periculos asupra organismului. Provoacă anxietate, oboseală sau lipsa poftei de mâncare.

Meteorologii spun că a fost doar o gură de aer rece. De mâine se întoarce căldura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » După patru zile de foc, România respiră!