Antena Meniu Search
x

Se intampla la Targoviste: Durerea de dinti, tratata dupa ureche

Intr-un oras din Romania cu peste 80.000 de locuitori, urgentele stomatologice sunt tratate dupa ureche. Cei cu dureri de masele merg la cel mai important spital din judet si sunt tratati de un orelist. Si asta nu de cateva zile, ci de 15 ani!

Vezi și

De 15 ani, de cand m-am angajat, nu este medic stomatologic aici! E raspunsul pe care-l primesti la Spitalul Judetean din Targoviste daca in miez de noapte te aduce la camera de garda vreo durere de masea. Ca sa nu pleci fara sa fii consultat de un medic, un orelist iti poate ghici, cel mult, de unde vine durerea. “Ii rezolva cat de cat medicul orelist. Unde poate, da un antibiotic contra durerii, dar nu e de profesie”, a declarat medicul Radu Petrescu, managerul Spitalului Judetean Targoviste.

Ceea ce inseamna ca tot cu durere pleci. Chiar daca ai avut curajul sa te lasi pe mana doctorului de nas, gat si urechi. Asigurarea unei urgente pe timp de noapte la cel mai mare spital din Targoviste pare o misiune imposibila si pentru medici. “Este foarte greu sa asiguri urgenta de noapte, mai ales ca asigurarile de sanatate si-au retras bugetul pentru stomatologie”, a afirmat Alina Diculescu, presedintele Asociatiei Medicilor Stomatologi Dambovita.

Directorul spitalului judetean e optimist, insa. Ne asigura ca unitatea va avea, in curand, chiar o sectie pentru urgentele stomatologice. “Cam in doua luni de zile, dupa ce obtinem aprobarea de la Minsiterul Sanatatii”, a subliniat Petrescu.

Timp in care locuitorii din Targoviste, aproape 100.000, pot apela, daca le permite buzunarul, la cabinetele private.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Se intampla la Targoviste: Durerea de dinti, tratata dupa ureche