Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Duşul rece, numai bun pentru sănătate

Duşul cu apă caldă alternată cu apă rece nu e o invenţie de dată recentă. Scoţienii i-au descoperit efectele benefice acum sute de ani. Iar unii români ştiu foarte bine acest lucru

Vezi și

Duşul cu apă caldă alternată cu apă rece nu e o invenţie de dată recentă. Scoţienii i-au descoperit efectele benefice acum sute de ani. Iar unii români ştiu foarte bine acest lucru

Duşurile reci nu sunt recomandate oricui. Şi nici nu pot fi făcute oricând. Cel puţin asta spun medicii şi nu avem de ce să ne îndoim de veridicitatea afirmaţiilor lor.

"Duşurile reci stimulează foarte bine circulaţia organismului, este de menţionat ca nu sunt indicate atunci când este frig afară, când persoana este răcită, când e foarte obosită pentru că pot accentua pierderea de căldură şi pot provoca boli, deci duşurile acestea sunt recomandate persoanelor sănătoase, care eventual au mai avut o experienţă similară", spune medicul Stefan Costescu.

Specialiştii spun că un duş rece dimineaţa poate înlocui cu succes o cafea bună, deoarece este un foarte bun energizant. Cu toate că sunt interzise cardiacilor din cauza şocului termic. Dar chiar şi atunci când sunt sănătoşi-tun, românii tot nu ar face duşuri scoţiene.

Însă - dacă vă propuneţi să vă căliţi prin această metodă - aţi putea încerca duşul scoţian pe repede-înainte. Adică să alternaţi rapid apa caldă cu cea rece. Pentru iubitorii de duşuri cu apă fierbinte care nu se simt în stare să treacă brusc la apă rece, există o soluţie. Metoda scoţiană de alternare rapidă a apei calde cu cea rece, este chiar mai bună pentru organism.

Aşadar, dacă aveţi o stare de sănătate bună şi credeţi că puteţi suporta apa rece, un asemenea duş este de încercat. Mare atenţie, însă. Apa trebuie să fie la limita suportabilităţii. Dacă începeţi să temuraţi de frig, treceţi imediat la apă caldă, deoarece riscaţi să vă îmbolnăviţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Duşul rece, numai bun pentru sănătate