Antena Meniu Search
x

E oficial! Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu sunt anchetaţi în afacerea Microsoft

Senatorii au aflat astăzi, de la procurorii DNA, acuzaţiile. De la abuz în serviciu, trafic de influenţă, până la luare de mită. La ieşirea din Parchet, demnitarii nu au mai avut chef să stea de vorbă cu jurnaliştii

Vezi și

Senatorii au aflat astăzi, de la procurorii DNA, acuzaţiile. De la abuz în serviciu, trafic de influenţă, până la luare de mită. La ieşirea din Parchet, demnitarii nu au mai avut chef să stea de vorbă cu jurnaliştii

Abuz în serviciu. Luare de mită. Trafic de influenţă. Spălare de bani. Patru capete de acuzare pentru cel mai longeviv ministru al Educaţiei din ultimele decenii.

Nu e prima oară când se declară nevinovată şi stânjenită de acuzaţii. Acum au devenit oficiale, după ce senatorii au dat liber cererii DNA. La audieri, Ecaterina Andronescu a ajuns cu două ore mai devreme. Susţine că i s-a adus la cunoştinţă o singură acuzaţie - abuzul în serviciu.

Ca ministru, ar fi aprobat cumpărarea licenţelor Microsoft pentru şcoli. Procurorii o acuză că ar fi favorizat alte două firme care aveau contracte cu ministerul. La schimb, Andronescu ar fi primit bani, dar şi calculatoare.

Astăzi, nu a mai stat de vorbă cu jurnaliştii. S-a urcat la volan, însoţită de avocată. Este singurul demnitar care a refuzat întotdeauna să aibă şofer.

Câteva ceasuri, mai târziu, un alt coleg senator ajungea în faţa procurorilor! Şerban Mihăilescu. Fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului Năstase.

E acuzat de corupţie, după ce şi-ar fi folosit influenţa, spune DNA, pentru a se încheia contractele de licenţă. Discount-ul care ar fi trebuit să ajungă la stat, aproape 20 de milioane de euro, ar fi ajuns la toţi cei anchetaţi acum.

Patru sunt deja arestaţi. Fostul ministru Gabriel Sandu, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi afaceriştii - Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » E oficial! Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu sunt anchetaţi în afacerea Microsoft