La Odorheiul Secuiesc, gospodarii şi-au scos pe tarabe ce-au mai bun în cămară
La Odorheiu Secuiesc, localnicii au ieşit în întâmpinarea turiştilor cu ce au pregătit mai bun şi mai frumos.
E vremea târgurilor cu bunătăţi tradiţionale de Crăciun. Crăciunul e tot mai aproape şi asta se simte şi după aroma bunătăţilor din târgurile tradiţionale. La Odorheiu Secuiesc, localnicii au ieşit în întâmpinarea turiştilor cu ce au pregătit mai bun şi mai frumos.
De la brânzeturi şi dulciuri care îţi lasă gura apă, până la decoraţiuni unicat făcute de meşterii din zonă, pentru pomul de Crăciun. Ademeniţi de arome care mai de care mai îmbietoare, turiştii s-au oprit mai întâi la standurile cu bunătăţi.
Înghesuială mare a fost şi pe lângă comercianţii care au adus la târg specialităţile din carne: şunculiţă, tobă, jumări sau cârnaţi afumaţi.
Cu toate că preţurile au crescut cu 15% faţă de anul trecut. De exemplu, un kilogram de lebăr, care costa 14 lei în 2016, se vinde acum cu 17 lei.
Mare succes au avut şi decoraţiunile pentru pomul de Crăciun sau obiectele tradiţionale.
Lucrate manual, cu migală, globurile croşetate, şervetele brodate şi aranjamentele pentru masă sunt piese-unicat şi poartă în ele truda meşterilor populari.
Luna viitoare, chiar în preajma Crăciunului, un alt târg tradiţional se va deschide în Odorheiul Secuiesc.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰