Antena Meniu Search
x

Echipajele CBRN, primele care intervin în cazul accidentelor chimice, biologice sau nucleare

Sunt primii chemaţi atunci când un accident sau un incendiu se dovedesc mai grave decât par la început. Vorbim despre echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare, pe scurt - CBRN.

Vezi și

Sunt primii chemaţi atunci când un accident sau un incendiu se dovedesc mai grave decât par la început. Vorbim despre echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare, pe scurt- CBRN. Majoritatea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au în dotare autospeciale CBRN, iar echipajele lor sunt cele care se asigură că atât colegii, cât şi populaţia din apropiere sunt în siguranţă.

La Sibiu opt pompieri sunt special pregătiţi să intervină în caz de accident chimic sau radiologic.

Intervenţiile la care sunt chemaţi specialiştii CBRN nu sunt prea dese. Dar misiunile la care au participat rămân întipărite în memoria echipajelor.

Autospeciala CBRN este autonomă, are în dotare corturi pentru decontaminarea personalului, generator şi chiar aparatură care asigură apa caldă. Totul pentru ca pompierii care ajung primii la locul contaminat să poată efectua operaţiunile de monitorizare şi salvare în deplină siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Echipajele CBRN, primele care intervin în cazul accidentelor chimice, biologice sau nucleare