Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Efectele CATASTROFALE ale fumatului asupra minţii

Că fumatul nu este sănătos ştie toată lumea. Totuşi, se pare că ţigările au efecte devastatoare şi asupra minţii noastre.

de Redactia Observator

la 21.07.2014 , 19:50

 Că fumatul nu este sănătos ştie toată lumea. Totuşi, se pare că ţigările au efecte devastatoare şi asupra minţii noastre.

Mai exact, studii recente au arătat că persoanele care fumează prezintă un risc mai mare de a se sinucide, comprativ cu cele care n-au fumat niciodată. De vină pentru acest fenomen ar fi anumite substanţe conţinute în ţigări. Nicotina din tutun poate declanşa apariţia unor tulburări psihiatrice sau le poate agrava pe cele deja existente, sugerează un nou studiu

În sprijinul acestui studiu vin statisticile din statele „anti-fumat”. Aici, în perioada 1990- 2004, rata sinuciderilor a scăzut cu 15%.

Articolul continuă după reclamă

Deşi nu se cunoaşte exact mecanismul prin care fumatul sporeşte riscul sinuciderii, cercetătorii cred că nicotina ar putea fi de vină; ca şi alte substanţe ce dau dependenţă, ea poate influenţa depresia, nivelul de anxietate sau poate mări riscul de a deveni dependent şi de alte substanţe.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Efectele CATASTROFALE ale fumatului asupra minţii