Antena Meniu Search
x

Șefii de la Spitalul Bagdasar Arseni au cumpărat aparatură medicală şi mobilier la preţuri exorbitante

În timp ce pacienţii veneau cu medicamente de acasă, la Spitalul Bagdasar Arseni şefii cumpărau aparatură medicală şi mobilier la preţuri şi de 25 de ori mai mari decât ar fi trebuit.

Vezi și

O arată un raport al corpului de control al premierului conform căruia banii publici, daţi de Ministerul Sănătăţii pentru renovare, au fost împărţiţi de fostul manager la firmele apropiaţilor.

Peste 40 de milioane de euro a costat renovarea. O parte din bani a ajuns însă în conturile unor firme apropiate fostului manager, Anca Buliman. O arată un raport al corpului de control al premierului.

Corpul recent renovat de la spitalul Bagdasar Arseni a fost dotat pe bani publici, de la Ministerul Sănătăţii.

Preţurile plătite de spital pe echipamente au fost mult umflate. De ecemplu, pentru un cărucior de resuscitare, s-a plătit de 27 de ori mai mult decât preţul de producţie.

Pentru un bisturiu cu ultrasunete preţul a fost de şapte ori mai mare, iar cu banii folosiţi pentru un microscop performant s-ar fi putut cumpăra CINCI!

Pentru un singur pat s-au cheltuit 6.700 de lei, în timp ce o noptieră a costat peste 2.800 de lei. În tot acest timp, pacienţii veneau cu medicamentele de acasă.

Managerul spitalului a fost demis în luna februarie. În urma raportului făcut de corpul de control al premierului, Direcţia Naţională Anticorupţie va face cercetări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Șefii de la Spitalul Bagdasar Arseni au cumpărat aparatură medicală şi mobilier la preţuri exorbitante