Antena Meniu Search
x

Cum se pregătește Ela Crăciun pentru sărbatori? Vedeta se implică în acțiuni caritabile pentru copiii nevoiași

Spiritul sărbătorilor de iarnă este peste tot! Zeci de vedete, cuprinse de emoția sărbătorilor au dăruit zâmbete unor copii din centre de plasament. Acestea au servit masa de prânz pentru 460 de micuți.

de Redactia Observator

la 20.12.2019, 14:38

Cum se pregătește Ela Crăciun pentru sărbatori? Vedeta se implică în acțiuni caritabile pentru copiii nevoiași
Evenimentul caritabil a fost organizat de Asociația Zâmbetul Îngerilor la Berăria H

Spiritul sărbătorilor de iarnă este peste tot! Zeci de vedete, cuprinse de emoția sărbătorilor au dăruit zâmbete unor copii din centre de plasament. Acestea au servit masa de prânz pentru 460 de micuți.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Zâmbetul Îngerilor la Berăria H, iar una dintre vedetele prezente a fost Ela Crăciun care ne-a povestit despre atmosfera de sărbători din copilăria sa.

Ce impact crezi că au aceste acțiuni caritabile și ce exemplu dai celor care observă că te implici?

Cred că orice gest, cât de mic este el contează mai ales pentru niște oameni care nu au posibilități și care au foarte multe lipsuri. Uite, și acum când mă gândesc, îmi aduc aminte cu nostalgie, am fost la un orfelinat în preajma Crăciunului, le-am dus copiilor foarte multe cadouri, foarte multe alimente și am luat și alți școlari să vadă și ei cum trăiesc alți copii. La final, un băiețel s-a agățat de gâtul meu și m-a întrebat: “Tu rămâi la noi pentru totdeauna?”. Și acum am lacrimi în ochi când îmi aduc aminte și nu poți să fii insensibil și să treci nepăsător pe lângă ceilalți.

Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an? Petreci în familie sau alături de prieteni? De revelion alegi varianta românească sau cea exotică?

Aș vrea exotică, dar am renunțat de ceva vreme la această variantă. De sărbători, în fiecare an de Crăciun suntem la Sinaia alături de părinții mei, de familia mea, sora mea, ne adunăm cu toții și este tradiție la noi. Dacă cineva lipsește de Crăciun ne ceartă mama și nu vrem să o supărăm. De revelion anul acesta o să mergem la un club din București.  

Aflată în Orașul cu chef de viață, Ela Craciun ne-a povestit despre cum se pregătește de sărbători alături de familie.

Gătești de sărbători?

Mama gătește! Mama face cele mai bune sarmale, cei mai buni cozonaci, cea mai bună mâncare. Eu sunt prin preajma ei, recunosc nici măcar nu o ajut la tocat carnea sau la alte lucruri, dar mama este cea care știe să le facă pe toate.

Ce amintiri ai legate de copilărie în perioada sărbătorilor?

În primul rând Moș Gerilă (așa se numea când eram eu mica) care venea și la școală. Îmi amintesc cu bucurie de serbările pe care le făceam, erau fastuase și învățam o groază de roluri, iar acasă ne costumam și îl așteptam pe Moș. Sunt amintiri pe care nu cred că le voi uita vreodată.

Dar cine era Moș Gerilă? Ai aflat vreodată?

Vecinii din bloc.

Ce cadouri primeai? Primeai ce îți doreai?

Sinceră să fiu nu mai țin minte exact ce cadouri primeam, dar știu că părinții mei au avut întotdeauna grijă să nu ne lipsească nimic. Știu că într-un an aflasem eu că de fapt Moș Crăciun este întruchiparea mamei și am căutat peste tot prin casă și am găsit jucăriile pe care le-am primit de la Moș Crăciun. Nu le-am zis părinților, dar am fost mândră că am găsit jucăriile înainte.

Dacă ar trebui să faci acum o scrisoare pentru Moș Crăciun cum ar începe aceasta?

Dragă Moș Crăciun, îți mulțumesc că vii în fiecare an la noi. Sinceră să fiu, de câțiva ani am renunțat să mai cer lucruri. Lucrul pe care-l cer și pe care îl primim de la Moș Crăciun, de la Doamne Doamne, de oriunde este, sănătatea. Fără sănătate nu poți face nimic și putem să dăm și noi înapoi chiar dacă o facem numai de Paște și de Crăciun, dar putem să dăm de fiecare dată înapoi un lucru cât de mic.

Copiii tăi au scris sau vor scrie o scrisoare către Moș Crăciun?

Alesia a scris deja scrisoarea către Moș Crăciun, s-a și întâlnit cu un Moș Crăciun acum două săptămâni la un eveniment și i-a dat scrisoarea personal spunându-i: “Moșule, anul acesta te rog frumos să nu mai încurci scrisoarea cu cea a Giuliei (colega ei de la școală) pentru că mie mi-ai adus ceea ce își dorea ea și invers, ai înțeles?”. Doar că eu n-am apucat să fac nicio fotografie acelei scrisori. Deja avem o problemă. Alex știe cine este Moș Crăciun, a încercat de câteva ori să spună: ”Eu știu că nu există Moș Crăciun” și i-am zis că este perfect dacă nu există, atunci înseamnă că nu va mai primi cadouri. De atunci ,,merge pe burtă,,. Nicholas este prea mic și abia aștept să văd cum o să reacționeze pentru că anul trecut avea 3 luni la Crăciun, anul acesta o să fie deja puțin mai mare și abia aștept să văd cum o să reacționeze când îl va vedea pe Moș Crăciun.

Pe lângă Ela Crăciun, printre cei prezenți la evenimentul din Berărie s-au numărat și: Adina Buzatu, Andrei Nourescu, Emma Zeicescu, Mirela Vescan, Diana Bart, Alexandru Constantin, Eli Roman, Giani Kiriță, Ștefan Lungu, Bogdan Muzgoci, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Geanina Corondan, și multi altii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum se pregătește Ela Crăciun pentru sărbatori? Vedeta se implică în acțiuni caritabile pentru copiii nevoiași