Antena Meniu Search
x

Elevii unui colegiu din Iaşi au primit antibiotice la şcoală, după ce o colegă de-a lor s-a îmbolnăvit de encefalită

Panică la un colegiu din Iaşi, după ce o adolescentă a fost depistată cu encefalită! Conducerea şcolii a decis să le administreze doze de antibiotic.

Vezi și

Panică la un colegiu din Iaşi, după ce o adolescentă a fost depistată cu encefalită! Conducerea şcolii a decis să administreze doze de antibiotic la zeci de elevi, dar asta nu e ceva de natură să-i liniştească pe părinţi.

Rând pe rând, peste 150 de elevi din Iaşi au ajuns la cabinetul medical al şcolii. 

Fiecaruia i s-a dat tratamentul antibiotic care să-i ferească de una din cele mai grave afecţiuni ale creierului: encefalita. Boala a fost deja contactată de o elevă din clasa a XI-a. 

Vestea că adolescenta de 17 ani are o boală gravă a pus în alertă conducerea şcolii. 

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi: "Au fost administrate antibiotice în doză unică, colegilor şi tuturor celor care au venit în contact cu eleva diagnosticată cu meningoencefalită."

Tratamentul a fost administrat doar cu acordul părinţilor. Şi de aici, s-a iscat o reală panică. Mai ales că nu toţi au fost de acord să li se dea antibiotic copiilor lor.

Anca Dimitriu, directorul Colegiului Dimitrie Cantemir Iasi: "Am explicat tuturor părinţilor că este o procedură pe care trebuie să o respectăm, că tratamentul este profilactic, că trebuie să ţinem seama de recomandările medicilor şi că este în folosul copiilor să-şi primească cât mai repede cu putinţă doza de medicament."

În final, s-a dovedit că encefalita de care suferă adolescenta era de natură bacteriană, adică mult mai puţin periculoasă şi care răspunde mai bine tratamentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Elevii unui colegiu din Iaşi au primit antibiotice la şcoală, după ce o colegă de-a lor s-a îmbolnăvit de encefalită