Elevii unui colegiu din Iaşi au primit antibiotice la şcoală, după ce o colegă de-a lor s-a îmbolnăvit de encefalită

Publicat: 30.01.2018, 16:14.
Actualizat: 30.01.2018, 17:45

Panică la un colegiu din Iaşi, după ce o adolescentă a fost depistată cu encefalită! Conducerea şcolii a decis să le administreze doze de antibiotic.

Panică la un colegiu din Iaşi, după ce o adolescentă a fost depistată cu encefalită! Conducerea şcolii a decis să administreze doze de antibiotic la zeci de elevi, dar asta nu e ceva de natură să-i liniştească pe părinţi.

Rând pe rând, peste 150 de elevi din Iaşi au ajuns la cabinetul medical al şcolii.

Fiecaruia i s-a dat tratamentul antibiotic care să-i ferească de una din cele mai grave afecţiuni ale creierului: encefalita. Boala a fost deja contactată de o elevă din clasa a XI-a.

Vestea că adolescenta de 17 ani are o boală gravă a pus în alertă conducerea şcolii.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi: "Au fost administrate antibiotice în doză unică, colegilor şi tuturor celor care au venit în contact cu eleva diagnosticată cu meningoencefalită."

Tratamentul a fost administrat doar cu acordul părinţilor. Şi de aici, s-a iscat o reală panică. Mai ales că nu toţi au fost de acord să li se dea antibiotic copiilor lor.

Anca Dimitriu, directorul Colegiului Dimitrie Cantemir Iasi: "Am explicat tuturor părinţilor că este o procedură pe care trebuie să o respectăm, că tratamentul este profilactic, că trebuie să ţinem seama de recomandările medicilor şi că este în folosul copiilor să-şi primească cât mai repede cu putinţă doza de medicament."

În final, s-a dovedit că encefalita de care suferă adolescenta era de natură bacteriană, adică mult mai puţin periculoasă şi care răspunde mai bine tratamentului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.