Antena Meniu Search
x

Peste 20 de elevi din Bacău au ajuns la spital, după ce au mâncat sandvișul oferit de şcoală

24 de elevi au ajuns la spital, direct de la şcoală, într-o comună din Bacău. Copiilor li s-a făcut rău, după ce au mâncat în pauză sandvişuri cu şuncă şi caşcaval.

Vezi și

Al doilea focar de infecţie alimentară loveşte în doar câteva zile. 24 de elevi au ajuns la spital, direct de la şcoală, într-o comună din Bacău. Copiilor li s-a făcut rău, după ce au mâncat în pauză sandvişuri cu şuncă şi caşcaval, oferite de o firmă care are contract cu şcoala.

Ambulanţele au oprit una după alta la urgenţe, în faţa spitalelor din Moineşti şi Oneşti. 27 de elevi, cu vârste de la 5 la 13 ani, s-au simţit rău la şcoală imediat după pauza mare, când au mâncat sendvşuri cu şuncă şi caşcaval. 

Simona Dumitrache, medic urgențe la Spitalul din Onești: "Erau foarte speriati, adusi de ambulante. Au declarat ca au consumat atat sendvisul de la scoala, cat si produise de la chioscul scolii."

De două luni, 476 de elevi primesc zilnic sandvişuri de la o firmă din comună, care are contract cu şcoala. Administratorii ei susţin că au pus în mâncarea copiilor doar produse proaspete. Cumpără sandvişuri dintr-un hipermarket, apoi le ambalează. 

Lenuța Grigore, administratorul Şcolii din Dofteana: "Copiii au mai mancat si alte produse aduse de acasa fiind sarbatoarea de ct si elena si-au servitcolegii cu diferite dulciuri."

Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la DSP Bacău: "Din discuţiile purtate cu medicii curanţi, clinic s-a stabilit diagnosticul de sindrom dispeptic, respectiv indigestie. Echipele instituţiei noastre efectuează la această oră verificări."

Incidentul vine la doar câteva zile după focarul de la Iaşi. Acolo, 134 de tineri şi adolescenţi au ajuns la spital, iar peste 70 au fost internaţi după ce au mâncat sandvişuri şi shaorma de la un fast-food deschis la câteva sute de metri distanţă de o şcoală. De vină a fost maioneza făcută în bucătăria localului, în care s-a găsit salmonella. 

Mulţi dintre pacienţii infectaţi la Iaşi au avut nevoie de cel puţin 6 zile de tratament medical în spital. Poliţia a deschis dosar penal în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Peste 20 de elevi din Bacău au ajuns la spital, după ce au mâncat sandvișul oferit de şcoală