Antena Meniu Search
x

Elevi maltratați în școlile din Capitală

Mai mulţi părinţi îi acuză pe profesori că le traumatizează copiii dacă nu dau bani pentru fondul şcoli. Fond din care, spun ei, s-ar cumpăra de fapt cadouri pentru profesori.

Vezi și

Mai mulţi părinţi îi acuză pe profesori că le traumatizează copiii dacă nu dau bani pentru fondul şcoli. Fond din care, spun ei, s-ar cumpăra de fapt cadouri pentru profesori.

De teama represaliilor, copiii sunt mutaţi la alte şcoli. Inspectorii şcolari au anunţat că vor analiza acuzaţiile părinţilor.

O să-i spunem Andrei. E în clasa a 4 a. S-a transformat peste noapte din copil model, în copil problemă. S-ar fi transformat după ce mama lui a refuzat să dea bani la fondul de cadouri pentru profesori.

Mama lui Andrei este profesoară chiar la şcoala unde învăţa băiatul ei. A refuzat să contribuie cu 300 de lei la fondul clasei şi ca urmare, spune ea, copilul a fost pedepsit.

Andrei e acum sub monitorizarea psihologilor de la Direcţia pentru Protecţia copilului. Clasa în care învăţa se transformase pentru el în iad.

Andrei a fost transferat la o altă şcoală. Dar pentru un alt elev, coşmarul continuă. El ar fi fost lovit chiar de un cadru didactic.

În aceeaşi şcoală, un băiat cu deficienţe locomotorii a fost lăsat corigent la muzică şi la germană. Sora lui a fost lăsată repetentă, tot din cauză că părinţii lor ar fi "reclamagii".

Directoarea şcolii a refuzat să dea explicaţii.

Directorul adjunct, în loc să răspundă acuzaţiilor, şi-a vărsat supărarea pe portarul care a lăsat echipa Observator să intre în şcoală.

Până la finalizarea anechetei, profesorii şi directorii acuzaţi vor rămâne în continuare la catedră. Iar elevii sau părinţii nemulţumiţi au o singură soluţie: să se mute la altă şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Elevi maltratați în școlile din Capitală