Antena Meniu Search
x

Elevi speriati de un profesor fanatic religios

Este scandal mare intr-o scoala din Suceava. Parintii refuza sa-si mai lase copiii la orele unui anumit invatator care si-a propus sa ii aduca pe elevi mai aproape de Dumnezeu

Vezi și

Teofil Creanga ii sperie pe copii nu cu notele, ci cu prezenta diavolului in tot si in toate. In clasa pregatitoare a scolii din Botosana, Suceava manualele scolare au fost inlocuite cu Biblia. Si nu orice fel de biblie, ci una in interpretarea personala a invatatorului Teofil.

"Canoanele bisericii spun ca este pacat! Astea sunt pacate - a canta la instrumente muzicale", spune acesta, motiv pentru care copiii nu fac ore clasice de muzica. Si nu doar atat. "Una din nemultumirile parintilor este ca copiii nu invata carte si fac mai mult educatie din asta, morala, ortodoxa, crestina, desi are o alta tenta, de fanatism", povesteste directorul scolii, Floarea Lesan.

Nu este preot, nu are studii de specialitate, este de fapt un autodidact cu pericolul de a interpreta gresit anumite dogme, iarr dogmele, in mainile unui amator, pot lua proportii neasteptate. "A fi actor este pacat", spune Teofil

Teofil Creanga nu se rezuma insa la lectiile de morala. Din copii, vrea sa faca invatatori. Si unde sa predice mai bine ce au invatat, daca nu acasa la ei.

"Nu face o serbare de 1 martie, de 8 martie, de Craciun, le considera pe acestea diavolesti", mai spune directorul.

Impotriva invatatorului din Suceava s-au facut pana acum 18 sesizari verbale si una scrisa care a declansat deja o ancheta din partea Inspectoratului Scolar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Elevi speriati de un profesor fanatic religios