Antena Meniu Search
x

Directoarea unui liceu din Tg. Mureş ŞI-A DAT DEMISIA, forţată de protestele vehemente ale elevilor

Directoarea unui liceu din Tg. Mureş a demisionat, după ce a implementat în instituţie un sistem de inspiraţie americană!

Vezi și

Directoarea unui liceu din Tg. Mureş a demisionat, după ce a implementat în instituţie un sistem de inspiraţie americană! Mai precis, elevii să se mute în funcţie de clasa în care predă profesorul şi nu invers. Însă tinerilor nu le-a convenit, din cauză că şi-ar fi pierdut pe drumuri toate recreaţiile, aşa că au organizat un protest de amploare în curtea liceului. 

Nu au încă 18 ani, dar şi-au cerut drepturile ca adulţii. Primul pe lista elevilor a fost dreptul la cele câteva minute de pauză: "Protestez pentru că trebuie să schimbăm în fiecare oră sălile şi nu ne putem muta în fiecare pauză. Nu avem nici pauză de mâcare!", ţipă un elev. Un altul explică: "În fiecare pauză trebuie să ieşim toţi din clase şi să ne mutăm. Şi unii profesori încuie sălile de clasă şi nu mai avem unde intra. Şi din 10 săli de pe hol ieşim câte 30 de elevi. E total haos."

Este noua ordine impusă de directoarea colegiului din Târgu Mureş. Până anul trecut, fiecare clasă avea sala ei. Cei care se mutau din loc în loc erau profesorii. 

"Ea vrea să aibă fiecare profesor clasa lui ca să le fie lor mai comod. Nouă o să ne fie mai greu să ne tot mutăm." Cu atât mai greu cu cât orele se fac în două corpuri de clădire, aflate la o distanţă de câteva minute de mers între ele. Reporterul Observator a făcut şi el traseul elevilor dintr-o pauză: "Sunt exact şase minute de mers alert între clădirea şcolii Colegiului Economic Transilvania şi clădirea internatului."

Elevilor le mai rămân doar 4 minute ca să mănânce şi să se şi pregătească pentru ore. Într-un final, în faţa micilor protestari, astăzi, a apărut şi directoarea: "Am aflat că nu sunteţi de acord cu distribuţia pe cabinete. S-a discutat acum la nivel de consiliu profesoral. Dacă doriţi să se revină la cabinete o să ţinem cont de acest lucru. Vă rugăm, doar astăzi să mergeţi după orarul care este şi începând de mâine..."

Doar un inspector şcolar a reuşit să mai domolească spiritele. Elevii însă nu am mai intrat la ore. Mai mult, după aceste incidente, directoarea colegiului şi-a dat demisia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Directoarea unui liceu din Tg. Mureş ŞI-A DAT DEMISIA, forţată de protestele vehemente ale elevilor