Antena Meniu Search
x

Elevii clasei a IV-a susţin astăzi Evaluarea Naţională. Vezi care sunt NOUTĂŢILE!

La două zile după ce au revenit la şcoală după vacanţă, elevii din clasa a IV-a susţin Evaluarea Naţională. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, astăzi se desfăşoară proba la Limba română, pe data de 4 mai cea la Matematică, iar în 5 mai la limba maternă.

Vor urma testările de la Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VI-a, care vor susţine probe la limbă şi comunicare în 10 mai şi la matematică şi ştiinţe ale naturii în 11 mai.

Rezultatele obţinute nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învăţare.

Probele scrise de la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7-9 iunie. Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematica şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale.  

Admiterea în liceu se va finaliza în 28 iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Elevii clasei a IV-a susţin astăzi Evaluarea Naţională. Vezi care sunt NOUTĂŢILE!