Antena Meniu Search
x

Emil Milășan, sculptorul simbolurilor româneşti, noi creații pentru Târgul de Crăciun

Pregătiri sunt şi în atelierul unui artist popular din Mureş! An de an, bărbatul poposeşte la Târgul de Crăciun din Capitală unde îşi vinde creaţiile făcute peste an. Opere de artă făurite în lemn, pentru care este nevoie chiar şi de luni întregi de muncă.

Vezi și

Pregătiri sunt şi în atelierul unui artist popular din Mureş! An de an, bărbatul poposeşte la Târgul de Crăciun din Capitală unde îşi vinde creaţiile făcute peste an. Opere de artă făurite în lemn, pentru care este nevoie chiar şi de luni întregi de muncă. Pentru cunoscători, el este sculptorul simbolurilor româneşti. Iar munca sa e cu atât mai grea, cu cât unele statui sunt create în mărime naturală.

Dalta este acum suficient de ascuţită pentru ca treabă să înceapă. În atelierul lui Emil Milăşan, din Târgu Mureş, lemnul prinde, încet - încet, formă.

Figurinele mai mari însă îi pot lua şi luni întregi de muncă. Toate prind viaţă din lemn de paltin, de tei ori de mesteacăn. Atelierului lui Emil Milăşan este plin cu sute de creaţii. Sculptează cu atenţie de la chipuri de domnitori până la scene din Biblie.

Cum sărbătorile se apropie, artistul a pregătit şi idei de cadouri pentru cei care se află în pană de inspiraţie. Într-un colţ de atelier, l-am găsit pe Moş Crăciun.

Lucrările sunt realizate la comandă, dar artistul se lasă şi în voia inspiraţiei. Clienţii care trec pragul atelierului sunt fascinaţi de ce poate să iasă din mâinile sale.

Preţurile lucrărilor pornesc de la câţiva lei, însă ajung şi la câteva mii de lei. De zilele viitoare, sute de lucrări îşi vor găsi locul pe tarabele Târgului de Crăciun din Bucureşti, unde artistul soseşte an de an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Emil Milășan, sculptorul simbolurilor româneşti, noi creații pentru Târgul de Crăciun