Antena Meniu Search
x

Erou de doua ori, la 14 ani. Povestea lui Cristi, curajosul din Segarcea

Baiatul de 14 ani care si-a riscat viata pentru a-si salva prietenul mai mic, cazut intr-o fantana, este acum erou. Modest, dar cu suflet mare, Cristi nu este la primul act de curaj

Vezi și

Imaginea copilului de 14 ani care isi risca viata pentru a-si salva prietenul, cu 11 ani mai mic decat el, a impresionat o tara-ntreaga. Pentru oamenii din Segarcea, Cristi e un erou. “N-am mai putut sa-i mai spun nimic. L-am sarutat si l-am strans in brate. Plangeam in continuu de bucurie prentrui ca, efectiv, nu mai aveam cuvinte”, a marturist tatal copilului salvat.

Copilul acestui barbat traieste datorita lui Cristi. Un baiat firav, care nu le-a dat pace salvatorilor pana nu i-a convins sa-l lase pe el sa coboare in fantina dupa Gabriel. “I-am zis ca sa ma lege ca intru eu. Si a zis ai curaj. Da, am curaj si am intrat”, a spus Cristi Becheanu, eroul din Segarcea.

Prins de picioare cu funii groase, Cristi s-a lasat coborat in fantana, pana la copilul de 3 ani care plangea, sleit de puteri. Pe jumatate in apa si cu oxigen cat sa nu se sufoce, Gabriel putea muri in orice clipa. “Prima oara cand am intrat, mi-a fost teama, am avut emotii. Si cand l-am scos, la fel pentru ca mi-era frica ca-mi scapa. Dar nu l-am scapat”, a mai afirmat Cristi.

Cristi nu e la primul act de curaj. In urma cu trei ani, a scos dintr-o masina rasturnata cinci oameni mari. Avea 11 ani. Cu mainile goale a tras de tabla masinii si i-a ajutat pe raniti sa se salveze.

Povestea lui Cristi seamana izbitor cu cea a Oanei, o tanara din Voluntari care la 18 ani a salvat viata unei fetite, cazuta, precum Gabriel, intr-o fantana din curte. Pentru gestul ei, tanara a fost decorata de presedintele de atunci al Romaniei, Ion Iliescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Erou de doua ori, la 14 ani. Povestea lui Cristi, curajosul din Segarcea