Antena Meniu Search
x

Evaluarea naţională 2018. Elevii de clasa a II-a intră în febra examenelor. Prima proba, limba română scris

Elevii de clasa a II-a vor susţine luni probele scrise la limba română şi limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, conform calendarului aprobat de MEN.

Evaluarea naţională 2018 clasa II. Elevii de clasa II vor susţine luni probele scrise la limba română şi limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale 2018,

Conform calendarului aprobat de MEN, testele la limba română citit și limba maternă citit vor fi susţinute în data de 8 mai. 

Proba de matematică este programată în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.

Pe acelaşi subiect

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (15 mai), matematică (16 mai) şi limba maternă (17 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai (limbă şi comunicare) şi 24 mai (matematică şi ştiinţele naturii).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV şi EN VI. 

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test la clasa respectivă.

 Cumulat, se estimează participarea a peste 575.000 de elevi înscrişi în cele trei clase.

'Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele sunt valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate', precizează MEN în comunicat. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Evaluarea naţională 2018. Elevii de clasa a II-a intră în febra examenelor. Prima proba, limba română scris