Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV! Un cadru medical a povestit reporterilor Observator coşmarul prin care trec zilnic pacienţii

Seringi rupte sau negradate, leucoplast care nu lipeşte şi nu în ultimul rând, medicii care se numără pe degete. Sistemul sanitar românesc este mai bolnav decât pacienţii pe care îi tratează.

Vezi și

Seringi rupte sau negradate, leucoplast care nu lipeşte şi nu în ultimul rând, medicii care se numără pe degete. Sistemul sanitar românesc este mai bolnav decât pacienţii pe care îi tratează.

Sub protecţia anonimatului, un cadru medical a povestit reporterilor Observator coşmarul prin care trec zilnic pacienţii, dar şi colegii săi medici şi asistente. Cu toţii, victimele unui sistem care, în loc să îngrijească, omoară cu zile.

"Materiale de proastă calitate, seringi care nu sunt aşa cum trebuie. Uneori le scoţi din ţiplă de noi şi au ori amboul rupt, ori acul lipseşte, ori gradaţiile sunt şterse. Medicamentele care uneori lipsesc şi pacienţii trebuie să vină cu ele de acasă. Sunt foarte mulţi care-şi fac treaba, dar trebuie să aibă şi cu ce!", dezvăluie o asistentă medicală, care lucrează de 20 de ani în sistemul sanitar din România.

Nu ia apărarea medicilor. Vrea doar să lucreze în condiţii decente, care să îi permită să-şi facă meseria cu capul sus. De multe ori, a făcut chetă împreună cu colegele ei ca să cumpere leucoplast. Cel pe care îl au în spital nu se lipeşte.

"Realitatea este mult mai cruntă decât ceea ce se vede. Perfuzoare care, pur şi simplu, uneori, le scoţi din pungă şi când vrei să pui la pacient o perfuzie se rup accesoriile. Noi trebuie să fim pe post de registrator, îngrijire pacient. Este imposibil, uneori, să le cuprinzi pe toate", mai spune asistenta care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV! Un cadru medical a povestit reporterilor Observator coşmarul prin care trec zilnic pacienţii