Antena Meniu Search
x

Exerciţiu de salvare la 200 de metri adâncime, în cea mai adâncă peşteră din România!

Exerciţiu cu un mare grad de dificultate în cea mai adâncă peşteră din ţară! Speologii salvatori din patru judeţe din România, dar şi colegii lor din alte ţări au intervenit pentru salvarea unei persoane rănite, aflate în cea mai adâncă grotă de la noi. Exerciţiul a durat aproximativ 11 ore.

Vezi și

Exerciţiu cu un mare grad de dificultate în cea mai adâncă peşteră din ţară! Speologii salvatori din patru judeţe din România, dar şi colegii lor din alte ţări, au intervenit pentru salvarea unei persoane rănite, aflate în cea mai adâncă grotă de la noi. Exerciţiul a durat aproximativ 11 ore.

Speologii salvatori au montat punctul cald şi au aşteptat întăririle. Aşa a început exerciţiul de salvare a unei turiste rănite din avenul V5 , supranumit Peștera din Fața Muncelului, cea mai adâncă grotă din România. Hamuri, frânghii, carabiniere, pitoane, toate au fost înşirate pe tot traseul, pentru ca targa să treacă în siguranţă prin galerii.

Gradul de dificultate al operaţiunii a fost foarte mare, din cauza nenumăratelor denivelări din peşteră. Mai ales pentru că parcurgerea acestei peşteri reprezintă o adevărată probă de anduranţă. Presupune coborârea pe coardă a multor puţuri verticale, trecerea de pasaje strâmte, căţărări şi ramonaje.

La acest exerciţiu internaţional au participat 51 de salva-speologi. Dar numai 42 au intrat în peşteră. Ceilalţi au asigurat legătura cu exteriorul şi coordonarea echipelor. Targa cu persoana rănită a fost scoasă de la o adâncime de aproape 200 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Exerciţiu de salvare la 200 de metri adâncime, în cea mai adâncă peşteră din România!