Antena Meniu Search
x

Video Extinderea bazei militare de la Câmpia Turzii, suspendată de contestații

Birocraţia românească blochează pentru moment planurile NATO din ţara noastră. Alianţa Nord-Atlantică împreună cu Ministerul Apărării Naţionale de la noi au pregătit un proiect măreţ de extindere a bazei aeriene de la Câmpia Turzii, acolo unde deja militarii americani se antrenează împreună cu cei români. Dar...aşa cum se întâmplă în majoritatea licitaţiilor de la noi, s-au depus deja contestaţii. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.04.2021, 14:39

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

NATO vrea să transforme baza aeriană într-un punct strategic pentru regiune pentru a găzdui atât avioane de luptă americane cât şi ale aliaţilor astfel încât să poată reacţiona pront, în caz de nevoie. Vorbim despre două proiecte simultane, unul finanţat de Statele Unite, altul de Guvernul României, în valoare totală de peste un sfert de miliard de dolari.

Licitaţia a fost recent anulată

Pentru partea românească a investiţiei, anul trecut, Ministerul Apărării Naţionale a lansat o licitaţie restrânsă pentru atribuirea unui contract secret prin care câştigătorul urma să extindă baza aeriană de la Câmpia Turzii, dar şi să modernizeze facilităţile existente. Licitaţia a fost recent anulată pentru că doi dintre  participanţi au depus contestaţii. Au contestat anumite criterii de participare astfel că, până la soluţionarea acestei contestaţii, baza militară de la Câmpia Turzii rămâne aşa cum o ştiam.

Totul poate dura câteva luni sau chiar ani în cazul în care aceste contestaţii vor ajunge şi în instanţă. Pe lângă extinderea bazei aeriene de la Câmpia Turzii, acolo vor fi create şi anumite facilităţi, vor fi făcute platforme de încărcare şi descărcare a muniţiei, dar şi zone de alimentre şi realimentare a avioanelor de luptă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Extinderea bazei militare de la Câmpia Turzii, suspendată de contestații