Fabrica de lactate din Argeş, unde a fost depistată bacteria E. coli, a fost închisă
Patronul fabricii de lactate din Argeş unde a fost depistată bacteria E. coli a decis să închidă afacerea. A luat această decizie cu lacrimi în ochi. Spune că nu poate totuşi să creadă că trei bebeluşi au murit şi mult mai mulţi au ajuns în stare gravă la spital din vina lui
Patronul fabricii de lactate din Argeş unde a fost depistată bacteria E. coli a decis să închidă afacerea. A luat această decizie cu lacrimi în ochi. Spune că nu poate totuşi să creadă că trei bebeluşi au murit şi mult mai mulţi au ajuns în stare gravă la spital din vina lui
Una dintre surse ar putea fi, spun autorităţile, brânza proaspătă de vaci pe care el dar şi alţi copilaşi au mâncat-o. Bacteria E-coli a fost descoperită într-un lot de 25 de kilograme de brânză produsă la o fabrică din Argeş.
Ministrul Agriculturii a decis să închidă secţia fabricii unde a fost produsă brânza. Patronul fabricii a luat însă o decizie şi mai dură. Cu lacrimi în ochi, a decis să pună lacătul pe fabrică.
Bărbatul crede că sursa contaminării ar putea fi însă apa din localitate folosită în procesul tehnologic. Nu exclude însă nici ca brânza să se fi contaminat în momentul în care a fost mutată dintr-un loc în altul, cu toate că angajaţii folosesc mănuşi.
Cei 60 de angajaţi ai fabricii vor merge mâine să facă teste rapide pentru depistarea bacteriei.
E.coli a afectat, de-a lungul timpului, mai multe ţări europene dar şi Statele Unite ale Americii. Cel mai puternic val de îmbolnăviri a fost înregistrat în 2011, când s-au înregistrat 50 de decese.
Comentarii
Întrebarea zilei
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰