Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Familia Kallai traieste intr-un vestiar dezafectat al unei foste echipe de fotbal din Turda

Oamenilor poti sa le dai paradisul si sa fie nefericiti! Sau poti sa-i fericesti doar cu o raza de soare. Depinde doar de etajul la care te afli pe scara sociala.

Vezi și

Saracie, frig si neputinta. Aproape ca a devenit un cliseu. Daca te uiti in ochii celor mici, iti dai seama ca speranta si optimismul lor este invers proportional cu posibilitatile. Iata povestea lor. Fara clisee.

Sunt sase copii, in total. Am gasit acasa patru baieti. Un adolescent si trei prichindei. Ei sunt muschetarii familiei Kallai. Alocatiile lor reprezinta, de fapt, singurul venit sigur al casei. 250 de lei pe luna. Nu sunt orfani. Ambii parinti muncesc cu ziua, iar cand nu muncesc, isi cauta.

Femeia a primit clasicul raspuns: "Asteptati, ca va sunam noi." Tatal celor patru copii are mai mult noroc. A primit o oferta de munca de fix patru zile. Asta inseamna o veste extraordinar de buna pentru aceasta familie. De altfel, cea mai buna zi din viata lor a fost cea in care li s-a permis sa aiba un acoperis deasupra capului. “Daca n-am avut unde sa stau, am stat pe drumuri, am stat in bai, am stat sub cerul liber”, spune mama micutilor.

Acum stau in vestiarul dezafectat al echipei de fotbal din Turda. Este o casa cu doua camere. Una acoperita, una neacoperita. Dar dupa ce au dormit in bai publice, privesc aceasta locuinta ca pe un palat. Acum au si un loc unde sa depoziteze sticlele de plastic. Mica lor afacere. O afacere care le mai asigura doua-trei zile de trai si la care ajuta intreaga familie. De la mic la mare.

Au invatat ce inseamna munca si nu stau cu mana intinsa. Le-ar fi rusine. Oare ce vor spune colegii de scoala? Exact, merg si la scoala. Al treilea baiat ar merge si el la gradinita, dar are nevoie de pantofiori noi. Pentru asta munceste tatal lor acum. Zambesc, se iubesc si se bucura de speranta unei noi zile.

“Duminica, a fost o surpriza mare cand i-am vazut ca au venit. Le-au adus mancare, le-au adus lapte, banane, portocale”, a mai afirmat Corina Kallai, mama copiilor. Habar nu aveau ca orasul lor se gandeste la ei. Pe Facebook a fost scos la licitatie un bilet la meciul de handbal Potaissa Turda - HCM Constanta. Banii din licitatie aveau sa se transforme in alimente pentru familia Kallai. “Licitatia a fost adjudecata de mine, am zis o suma la care m-am gandit si se pare ca asta a fost castigatoare”, a precizat Tudor Stefanie, primar Turda. 250 de lei. Poate vi se pare o suma infima raportata la nevoile lor. Pentru ei a fost ca si cum ar veni alocatia copiilor mai devreme.

Duminica a fost o zi buna. Iar ei sunt siguri ca vor veni altele si mai bune. Sunt primii pe lista unor locuinte sociale. Insa stau acolo de cateva luni. Poate cei doi parinti se vor angaja. Poate cineva le va urmari povestea si ii va ajuta. Ei nu cersesc acest lucru. Se au unul pe altul - o mare familie unita si optimista. Si aici incepe paradisul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Familia Kallai traieste intr-un vestiar dezafectat al unei foste echipe de fotbal din Turda