Antena Meniu Search
x

Dornică să simtă energia Sfinxului, o familie a rămas captivă în Bucegi. Intervin echipajele Salvamont Bușteni

E alertă în Bucegi: o familie cu un copil de 11 ani a rămas captivă pe munte, după o zi de expediţie periculoasă. Pe zăpada de o jumătate de metru, peste 150 de oameni au urcat să atingă Sfinxul. Sunt convinşi că, în această zi, uriaşul aşezat în vârf de munte emană energii pozitive.

Vezi și

E alertă în Bucegi: o familie cu un copil de 11 ani a rămas captivă pe munte, după o zi de expediţie periculoasă. Pe zăpada de o jumătate de metru, peste 150 de oameni au urcat să atingă Sfinxul. Sunt convinşi că, în această zi, uriaşul aşezat în vârf de munte emană energii pozitive. Cu toţii au aşteptat apusul pentru a vedea piramida magică în jurul căreia s-au creat atâtea mituri. În timp ce unii au văzut doar ceaţa, alţii jură că a apărut şi o luminiţă. 

Adunaţi în jurul Sfinxului, oamenii s-au concentrat până au îngheţat. Au sărutat uriaşul cu chip de om, convinşi că are puteri miraculoase.

Pentru că telecabina nu a mers, au urcat cu maşinile pe platoul Bucegi, unde la apus, se spune că razele soarelui creează o piramidă energetică în jurul Sfinxului, o dată pe an.

Pe munte, stratul de zăpadă ajungea la genunchi în unele locuri. Nimic nu i-a împiedicat însă pe curioşii care se adună la fiecare 28 noiembrie în faţa Sfinxului, un obicei legat de o legendă. Se spune că stânca ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, într-un ritual de sacrificiu, pentru a-l trimite ca mesager către zei. Geologii, în schimb, pun formarea sa pe seama eroziunii eoliene.

La lăsarea întunericului, turiştii au coborât în şir indian de pe munte, convinşi că n-au venit degeaba. Însă un copil de 11 ani a rămas în urmă, alături de familia lui. Chiar acum, echipajele Salvamont Buşteni încearcă să-i salveze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dornică să simtă energia Sfinxului, o familie a rămas captivă în Bucegi. Intervin echipajele Salvamont Bușteni