Antena Meniu Search
x

Familie de georgieni, prinsă după ce a intrat ilegal în ţară traversând Prutul îngheţat (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră din judeţul Iaşi au depistat o familie de georgieni, printre care şi copii, care a trecut ilegal frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din judeţul Iaşi au depistat o familie de georgieni, printre care şi copii, care a trecut ilegal frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Joi, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat la marginea localității de frontieră Sculeni un grup format din cinci persoane. Aceştia vorbeau limba rusă, aşadar au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre o familie de georgieni, formată din doi adulți, în vârstă de 32, respectiv 40 ani și cei trei copii ai acestora, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Persoanele, solicitante de azil pe teritoriul R. Moldova, au declarat că au trecut frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Cetățenii georgieni au fost predați autorităţilor de peste graniță, în baza acordului încheiate între România şi Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Familie de georgieni, prinsă după ce a intrat ilegal în ţară traversând Prutul îngheţat (VIDEO)