Antena Meniu Search
x

Familie de zimbri, vizită neașteptată la o pensiune din Neamț

Musafiri pe cât de neaşteptaţi, pe atât de prietenoşi la o pensiune din Neamţ. O familie întreagă de zimbri a coborât din pădure şi s-a apropiat, fără teamă, de aşezările omeneşti.

Vezi și

Musafiri pe cât de neaşteptaţi, pe atât de prietenoşi la o pensiune din Neamţ. O familie întreagă de zimbri a coborât din pădure şi s-a apropiat, fără teamă, de aşezările omeneşti. Căutau mâncare, pentru că în această perioadă, cu greu mai găsesc hrană în pădurile Neamţului, acolo unde sunt naturalizaţi. Specialiştii avertizează că astfel de vizite vor fi tot mai dese pe timp de iarnă.

Dis-de-dimineaţă, cu mic, cu mare, familia de zimbri şi-a făcut apariţia în curtea unei pensiuni din localitatea Agapia. Proprietarii s-au bucurat de vizita devenită deja tradiţie imediat după ce se lasă frigul. Ba mai mult, animalele devin mascote pentru turişti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zimbri provin din rezervaţia naturală din pădurile Neamţului, întinsă pe mii de hectare. În aceasta perioadă, apariţia lor în satele din apropiere e tot mai frecventă şi uneori se lasa cu pagube în curţile localnicilor.

Animalele nu sunt agresive, însă dau năvală în căpiţele de fân ale gospodarilor. Despăgubirile vin, însă uneori durează și mai bine de un an.

Vizita de ieri s-a terminat după ore bune, când câţiva angajaţi ai rezervaţiei au intervenit pentru a-i alunga înapoi, în pădure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Familie de zimbri, vizită neașteptată la o pensiune din Neamț