Antena Meniu Search
x

Fără irigații, seceta face praf agricultura din România

Călărași este localitatea supranumită Sahara Olteniei din cauza secetei extreme. Încă din 2019, statul le promitea producătorilor de aici un sistem performant de irigaţii. Promisunea nu s-a împlinit încă.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 16:08

Vezi și
  • Terenurile agricole se sufocă sub arșița nemiloasă.
  • Fiecare agricultor se descurcă cum poate.

Sistemul care ar fi trebuit sa revoluționeze viața agricultorilor presupunea alimentarea cu apă a unor rezervoare, cu ajutorul unei pompe care funcționa cu energie produsă de aceste panouri solare.

La un an de la inaugurarea acestuia nimic nu funcţionează, iar locul este o paragină. Aşa că fiecare agricultor se descurcă cum poate.

Insituţiile care apăreau în proiectul care ar fi trebuit să salveze agricultura din Dolj abia dacă îmi mai amintesc de el. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, structura care se ocupă de administrarea şi întreţinerea sistemelor de irigații, spune că nici nu a fost consultată.

Veta Pasculescu, director ANIF Dolj: ANIF-ul asigură apa pentru irigaţii, pe care o pompează cu staţiile de pompare ANIF pe canalele de irigaţii. După mine nu a fost decât o propagandă, o reclamă mascată.

Între timp, terenurile agricole din toată ţara se sufocă sub arșița nemiloasă. Chiar şi Dunărea a ajuns luna aceasta la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Fără irigații, seceta face praf agricultura din România