Antena Meniu Search
x

O fată de 18 ani din Şimleul Silvaniei a salvat viaţa unui bărbat, într-o farmacie: "Nu respira şi nu avea puls"

O fată de 18 ani din Şimleul Silvaniei a salvat viaţa unui bărbat, într-o farmacie din oraş. Larisa a reacţionat imediat ce a văzut cum bărbatul a căzut la podea şi a reuşit să îl resusciteze, deşi nu mai avea puls şi nu mai respira.

O fată de 18 ani din Şimleul Silvaniei a salvat viaţa unui bărbat, într-o farmacie din oraş. Larisa a reacţionat imediat ce a văzut cum bărbatul a căzut la podea şi a reuşit să îl resusciteze, deşi nu mai avea puls şi nu mai respira.

Larisa Drăgan are doar 18 ani şi în această vară a devenit studentă la Cluj, la Facultatea de Litere a Universităţii Babes-Bolyai. Din clasa a 7-a, povesteşte adolescenta, a început să se implice în activităţile Crucii Roşii din oraşul ei şi să participe la concursuri de prim-ajutor. Iar cunoştinţele căpătate astfel au salvat luni viaţa unui om.

"Eram la farmacie în acele momente, să cumpăr medicamente pentru bunica, şi chiar atunci mă pregăteam sa ies din farmacie, când am văzut ca a căzut un domn pe jos. Până am ajuns la el, niște oameni l-au întors pe o parte şi l-au stropit cu apă. M-am dus să verific pulsul şi respirația şi am văzut ca nu găsesc nicicum pulsul. L-am întors pe spate şi am început manevrele de resuscitare.", a rememorat fata clipele critice. Bărbatul intrase în stop cardio respirator şi intervenţia rapidă şi corectă a Larisei i-a salvat viaţa.

Larisa e voluntar al Crucii Roşii, în "detaşamentul de dezastre"

"Pentru prima oară, munca noastră se vede şi în afara activităţilor! Larisa Drăgan, voluntară a Crucii Roşii Sălaj, a reuşit ieri, ca printr-un miracol, să salveze viaţa unui bărbat căruia i s-a făcut rău, efectuându-i manevrele de resuscitare ce se impuneau. Îţi mulţumim, Larisa pentru spiritul civic de care ai dat dovadă şi în timpul liber, nu numai în activităţile noastre.", a fost mesajul transmis marţi pe pagina de Facebook a Crucii Roşii Sălaj. 

Directorul Crucii Roşii Sălaj, Lorena Filip, a dezvăluit că Larisa Drăgan este componentă voluntară a unui "detaşament de dezastre", instruit pentru a interveni în situaţii de criză.

Bărbatul salvat de Larisa a fost preluat din farmacie de o Ambulanţă, inconştient, dar cu semne vitale, fiind transportat la spital. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » O fată de 18 ani din Şimleul Silvaniei a salvat viaţa unui bărbat, într-o farmacie: "Nu respira şi nu avea puls"