Antena Meniu Search
x

Fata arsa cu iod la Spitalul Judetean Ilfov isi cauta dreptatea

La doua luni dupa ce a luat foc pe masa de operatie la Spitalul Judetean Ilfov, fata arsa cu iod asteapta sa i se faca dreptate. Ancheta din spital n-a gasit vinovati, dar procurorii cer noi probe.

Vezi și

Cu trupul plin de rani si cicatrici, Eliza isi cauta dreptatea de cand a fost externata. A stat prin spitale cinci saptamani, dar plagile arse parca refuza sa se vindece. La Institutul de Medicina Legala, medicii i-ar fi spus Elizei ca nici operatia de apendicita nu arata mai bine.

Procurorii au cerut noi teste ale dezinfectantului folosit de spitalul unde a ars fata. Primele au aratat ca nici echipamentul chirurgical nici substantele n-ar fi fost cauzele incendiului din blocul operator.

Amintirea clipelor cand ardea de vie pe masa de operatie o bantuie mereu. Era anesteziata partial, dar constienta: “La cateva secunde a inceput doamna doctor anestezist sa tipe: <a luat foc, a luat foc"?. Si la terapie cand m-am trezit, eu intrebam: <ce s-a intamplat ce s-a intamplat>. Mi-au zis: <stai linistita ca e doar o iritatie de la iod>”.

Eliza n-ar mai fi gasit intelegere la medicul care a operat-o dupa ce a incercat sa afle ce i s-a intamplat. Acum, vrea sa-l dea in judecata si sa-i ceara daune de 200.000 de euro.

De cand s-a intamplat nenorocirea, tanara de 24 de ani nici nu se poate uita in oglinda. I-e teama ca va purta toata viata urmele greselii unor medici: “Mi-e rusine sa ies din curte, eu am impresia ca toata lumea se uita la mine acum si ma arata cu degetul”.

Doctorul care a operat-o pe Eliza a refuzat sa vorbeasca despre caz. Ancheta interna din spital l-a gasit nevinovat. Numai seful de sectie si asistenta care a preparat dezinfectantul ar fi fost sanctionati cu 10% din salariu timp de trei luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Fata arsa cu iod la Spitalul Judetean Ilfov isi cauta dreptatea