Antena Meniu Search
x

Faţă nevăzută a fregatei Mărăşeşti

Este cea mai mare navă de război construită vreodată pe teritoriul ţării noastre şi mândria Flotei. A fost inaugurată, cu fast, în anul 1986. Serveşte Marina Românească de mai bine de două decenii. Şi, chiar şi astăzi, este gata în orice clipă să intervină.

Vezi și

 Dincolo de dotările standard ale unei nave de război de sub drapelul NATO, ascunde câteva secrete. Fiind perla flotei de la Marea Neagră, fregata are amenajate două apartamente de lux.

Au fost construite special pentru cuplul Ceauşescu, care venea să mai viziteze nava. Sub mantia de metal, există camere decorate cu labriuri de lemn masiv şi stofe scumpe.

De-a lungul timpului, fregata a fost modernizată de mai multe ori. În 2004, toate sistemele au fost aliniate la cerinţele NATO. Iar astăzi, nava amiral dispune de toate armele necesare pentru a desfăşura orice fel de acţiune militară.

Din fericire însă, nu a fost nevoie de o intervenţie reală. Însă, echipajul fregatei a participat la nenumărate exerciţii maritime. O onoare pentru fiecare bărbat şi femeie de la bordul navei Mărăşeşti.

Deşi ţara noastră nu a fost implicată niciodată într-un conflict maritim, cele trei fregate pot fi gata de luptă în trei zile. Iar cu nava Mărăşeşti în frunte putem spune liniştiţi. Pe aici nu se trece!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Faţă nevăzută a fregatei Mărăşeşti