Antena Meniu Search
x

Femeie bolnavă de Alzheimer dispărută de patru ani din spitalul Obregia! Autorităţile ridică din umeri, familia încă o mai caută

O femeie bolnavă de Alzheimer a dispărut fără urmă din spitalul de psihiatrie Alexandru Obregia. De patru ani!

Vezi și

O femeie bolnavă de Alzheimer a dispărut fără urmă din spitalul de psihiatrie Alexandru Obregia. De patru ani! Tot de patru ani, singurii care o mai caută sunt cei din familie. Care nu ştiu nici măcar dacă Maria Angheluş mai trăieşte. Conducerea spitalului susţine că femeia a fost internată legal, pe o secţie deschisă, de unde a plecat fără să anunţe.

Şi nu apare pe camerele de supraveghere sau în evidenţele paznicilor. Nici poliţia n-a aflat nimic în patru ani. 

Fiul său se uită cu speranţă la o imagine descoperită pe internet. Crede că este mama lui, deşi trăsăturile femeii sunt neclare. Dar este singurul indiciu pe care îl are de când bătrâna a dispărut din spitalul de psihiatrie Alexandru Obregia. 

Marian Angheluş, fiul femeii dispărute: "Era bolnavă, avea Alzheimer. Am internat-o lunea, la ora două am plecat de acolo. Am sunat, mi-a răspuns un domn doctor rezident şi mi-a spus că mama este dispărută de la ora două, de marţi." 

Eduard Moţoiescu, director medical al Spitalului Alexandru Obregia: "Pacienta a fost internată la un salon deschis. Noi numim un salon deschis acel salon din care pacienţii pot să iasă, acei pacienţi care se pot alimenta singuri. Am mai avut cinci internări, a fost un pacient cooperant."

Femeia a dispărut pe data de 13 mai 2014. Conducerea spitalului susţine că pacienta a fost căutată. Paznicii nu au văzut-o şi nici pe camerele de supraveghere nu a apărut. 

Marian Angheluş, fiul femeii dispărute: "A plecat în pijamalele pe care i le-am dat noi de acasă, n-a avut nimic gros pe ea şi în papuci. Mi-au dat nişte cd-uri să mă uit după camerele de luat vederi de la două porţi, dar nu erau complete. Nu erau orele complete."

Eduard Moţoiescu, director medical al Spitalului Alexandru Obregia: "Fiind într-un regim de internare deschisă, pacienta s-a făcut nevăzută într-un timp foarte scurt.  Cu câteva minute era în faţa secţiei, pe bancă, a fost văzută de o doamnă infirmieră. Se întâmplă ca şi atunci când respecţi procedurile, să nu-ţi iasă lucrurile aşa cum doreşti."

Acest spital poate primi peste 1200 de pacienţi, numai că personalul medical care ar trebui să-i supravegheze este insuficient. Aici, o asistentă medicală are, în medie, grijă de 15 pacienţi cu diagnostice psihiatrice. 

Cazul a ajuns la poliţie.

Femeia se numeşte Maria Angheluş, are 77 de ani, un metru şi 60 de centrimetri înălţime, părul cărunt şi un semn distinct, de circa 2 centimetri pe partea dreaptă a nasului. 

În 2015, un alt bătrân a dispărut din Spitalul Judeţean Călăraşi. A fost găsit după cinci zile de căutări, înecat într-un pârâu din apropiere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Femeie bolnavă de Alzheimer dispărută de patru ani din spitalul Obregia! Autorităţile ridică din umeri, familia încă o mai caută