Antena Meniu Search
x

Fenomene extreme in estul Romaniei

Codul portocaliu de canicula s-a transformat, in mai putin de o zi, in cod galben de furtuna si fenomene extreme. In vestul tarii s-a racit de la o zi la alta cu 20 de grade celsius

Vezi și

3 ore a durat poaia torentiala, iar strazile din Vaslui s-au acoperit de apa. Si in Botosani a fost rupere de nori. Mai multe cartiere au fost inundate. Nici aici canalizarile nu au facut fata, asa ca muncitorii au inceput sa le curete de aluviuni si gunoaie cu mainile goale. “Cand ploua asa tare, tot timpul e asa aici, e plin”, a spus unul dintre trecatori.

Prapadul s-a abatut si peste Braila. Rafalele puternice de vant au doborat mai multi copaci peste masinile parcate in fata blocurilor. “Cand am venit aci, praf astea. Ii dau in judecata p-astia de la primarie. Am fost la primarie de atatea ori, am plans pentru pomul asta ca se duce pe casa. Nu s-a dus pe casa dar a distrus masinile”, a spus nervos un proprietar.

Nici sudul judetului Dambovita nu a scapat de furtuni. Aici nu apa a fost problema, ci vantul. In doar cateva minute a lasat casele fara acoperisuri, iar copacii si stalpii de energie electrica au fost doborati. Nu au scapat nici masinile sau culturile agricole. “Doamne, nu mai stiam, geamurile pe unde sa le mai inchizi, pe unde s-o mai iau., copilul tipa”, a spus una dintre localnice. Comuna damboviteana Rascaieti a fost cea mai afectata. Un complex de sere a fost distrus. , a spus unul dintre proprietari

In capitala, vantul puternic a rupt mai multi copaci. Avertizarea de cod galben de furtuni pentru jumatate din tara este valabila pana la ora 15.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Fenomene extreme in estul Romaniei