Antena Meniu Search
x

Festival culinar în vârf de munte

Când e vorba de mâncare tradiţională la ceaun şi de preparate sută la sută naturale, nici vremea rea nu îi ţine departe pe gurmanzi. Mii de oameni au participat la unul dintre cele mai populare festivaluri din Transilvania - "Straiţa plină".

de Redactia Observator

la 06.10.2019, 23:30

Vezi și

Când e vorba de mâncare tradiţională la ceaun şi de preparate sută la sută naturale, nici vremea rea nu îi ţine departe pe gurmanzi. Mii de oameni au participat la unul dintre cele mai populare festivaluri din Transilvania - "Straiţa plină". Mulţi dintre ei nu s-au mulţumit să mănânce acolo, aşa că şi-au luat bunătăţi şi pentru acasă. 

Pe platouri sau direct din oală bunătăţile i-au îmbiat pe pofticioşi. S-a stat la coadă pentru sarmalele cu pâsat şi prăjituri făcute în casă. 

Ciobanii au reinterpretat brânza de capră, iar pita de casă unsă cu untură şi aromată cu ardei şi ceapă a fost la mare căutare.

Şi cum tradiţionalul se îmbină bine cu modernul, atunci când vorbim de mâncare,  cei care au venit la Roşia au avut ocazia să guste mezeluri artizanale şi burgeri de bivoliţă. 

Vizitatorii au putut vedea şi cum se ţese cânepa. Unii pentru prima dată în viaţă.

Toți cei prezenți la festival au plecat acas cu "straițele" pline cu bunătăți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Festival culinar în vârf de munte