Festival gastronomic în Ardeal
Gastronomia s-a născut la sat, iar gustul din bucate tot acolo. Pentru că ne-am obişnuit deja cu fabuloasele brunchuri transilvănene, mergem astăzi în Saschiz. Turiştii s-au bucurat de o zi splendidă, cu ceai, bere artizanală şi, desigur, mâncăruri ardeleneşti.
Gastronomia s-a născut la sat, iar gustul din bucate tot acolo. Pentru că ne-am obişnuit deja cu fabuloasele brunchuri transilvănene, mergem astăzi în Saschiz. Turiştii s-au bucurat de o zi splendidă, cu ceai, bere artizanală şi, desigur, mâncăruri ardeleneşti.
Mâncare bună, băutură artizanală şi multă relaxare. Adăugăm sate vechi româneşti, puţină istorie şi biserici fortificate, iar la final un strop de inedit...este reţeta deja patentată pentru un weekend perfect în Transilvania. Festivalul gastronomic sătesc i-a adus pe pasionaţii de slow food la Saschiz, într-o ceainărie.
Nu doar mâncarea a atras atenţia participanţilor la brunch, ci şi berea artizanală. Făcută de un francez din hamei românesc.
Oragnizatorii spun că festivalul culinar şi-a propus să-i aducă pe turişti în zone mai puţin cunoscute, iar 80 la sută din banii strânşi în urma brunchurilor se vor întoarce la producătorii şi gazdele din satele vizitate. Fiecare turist a plătit 120 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰