Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Delicatese orientale la festivalul gusturilor asiatice, în București

S-a dat bătălia gusturilor asiatice în București. Zeci de preparate cu specific indian, turcesc sau thailandez au cucerit românii care nu s-au temut să încerce arome inedite. Pastele cu specific chinezesc, mâncărurile cu sos picant şi deserturile turceşti au fost în topul preferinţelor.

de Redactia Observator

la 22.07.2019 , 00:14

S-a dat bătălia gusturilor asiatice în București. Zeci de preparate cu specific indian, turcesc sau thailandez au cucerit românii care nu s-au temut să încerce arome inedite. Pastele cu specific chinezesc, mâncărurile cu sos picant şi deserturile turceşti au fost în topul preferinţelor. Nici măcar canicula nu i-a trimis acasă pe pofticioşi.

Când bucătăriile exotice se întâlnesc, descoperim o explozie de arome şi culori. La festivalul gusturilor asiatice, gurmanzii s-au lăsat purtaţi de-a lungul şi de-a latul Orientului. Prima oprire: India. Care ne atrage cu preparatul său cel mai vestit - puiul tikka masala.

Dincolo de aromă, bucătăria asiatică e un spectacol. Pe care zeci de bucătari l-au pus în scenă direct în faţa celor care au trecut prin parcul Titan din Bucureşti. În aer liber, au gătit sute de reţete, de la supe japoneze, până la deserturi turceşti.

Vezi și

Din câteva ingrediente simple, descoperim şi gustul din Thailanda, ţara zâmbetelor.

Tot din Thailanda vine cel mai spectaculos desert. O îngheţată naturală, care se prepară chiar în faţa noastră, pe o plită rece, cu o temperatură de minus 20 de grade. Când vine însă vorba de desert, nimic nu întrece aromele din Orientul Mijlociu.

Să faci acasă o reţetă asiatică este mai simplu şi mai ieftin decât pare. Un pachet de paste din orez, un ou, legume, puţin sos de soia şi câteva condimente chinezeşti sunt suficiente pentru o porţie de noodles. Sosul face diferenţa.

Specialităţile chinezeşti conduc în topul preparatelor exotice pe care le comandă cel mai des românii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Delicatese orientale la festivalul gusturilor asiatice, în București