Antena Meniu Search
x

Festivalul sarmalelor din Salonta a fost un succes

Primul weekend de toamnă autentică a debutat la Salonta cu un festival al celor mai bune sarmale din ţară. 14 mii de astfel de bunătăţi din carne, orez şi cu tot felul de mirodenii au putut fi gustate de toţi pofticioşii

Vezi și

Primul weekend de toamnă autentică a debutat la Salonta cu un festival al celor mai bune sarmale din ţară. 14 mii de astfel de bunătăţi din carne, orez şi cu tot felul de mirodenii au putut fi gustate de toţi pofticioşii. 

E deja a şaptea ediţie şi de la an la an tot mai mulţi oameni vin chiar şi din alte judeţe pentru o porţie din renumitele sarmale de Salonta.

De cum s-a luminat de ziuă, 10 echipe de bucătari iscusiţi au început să pregătească focurile cu lemne, în parcul Maria din Salonta. Pentru că toate sarmalele, cam 14 mii, câte s-au mâncat astăzi la festival, au fost fierte în ceaune înşirate unul lângă celălalt. Ingredientele au fost cele obişnuite plus câteva. secrete.

Toţi cei care au vrut să guste din bunătăţile învelite în varză acră au plătit 5 lei pentru un bilet la tombolă iar la final un norocos a plecat acasă cu o un premiu constând într-o canapea. În total, peste o mie 200 de oameni s-au înghesuit la ceaune. O parte din banii de bilete strânşi de organizatorii festivalului sarmalelor de la Salonta vor merge către micuţa Kasandra, fiica adoptivă a fostului fotbalist al Iosif Rotariu care are nevoie în continuare de operaţii. Ea a suferit deja 40 de intervenţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Festivalul sarmalelor din Salonta a fost un succes