Antena Meniu Search
x

Festivalului international de jazz de la Garana se apropie de final

Din 11 pana in 14 Iulie, in Poiana Lupului, se aude jazz. Acolo are loc cea de-a 17-a editie a festivalului international de jazz de la Garana.

Vezi și

Evenimentul se desfasoara intr-un loc deosebit din tara noastra. Garana este un sat de vacanta de la poalele muntilor Semenic, situat pe un varf de deal la 935 de metri altitudine, la vreo 35 de km de Resita.

Pentru ca odinioara majoritatea populatiei era de origine germanica, din Muntii Sudeti ai Cehiei, are si numele de Wolfsberg.

Arhitectura locului este specifica satelor de munte germane, iar satul este inconjurat de paduri nesfarsite de foioase, asa incat pentru cei mai multi, arata ca o destinatie cocheta de prin meleaguri straine.

Poate ca acesta este si motivul pentru care aici are loc festivalul de jazz inca din 1997. Intreaga zona este cufundata in cultura germanica.E un mic paradis, un refugiu pentru artisti - pictori, sculptori, poeti, muzicieni.

Aici se organizeaza o tabara impresionanta de sculptura, expozitii de arta si ateliere de creatie pentru artisti din toata lumea. Sunt foarte multe de vazut in zona. Oricum, totul se descopera la pas, cu rucsacul in spate.

Maine este ultima zi de jazz in Poiana Lupului, dar nu si ultima editie a festivalului, asa ca mergeti intre timp, familiarizati-va cu zona si localnicii si la intoarcere convigeti-i pe apropiati sa merga si ei acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Festivalului international de jazz de la Garana se apropie de final