Antena Meniu Search
x

Fii Moş Crăciun pentru un campion! Raul e triplu campion naţional la lupte greco-romane şi singurul care îşi întreţine familia

La nici 13 ani, Raul se ia la trântă cu realitatea crudă a sărăciei. E triplu campion naţional la lupte greco-romane şi singurul din casă cu un venit constant

Vezi și

La nici 13 ani, Raul se ia la trântă cu realitatea crudă a sărăciei. E triplu campion naţional la lupte greco-romane şi singurul din casă cu un venit constant: o bursă de merit de 250 de lei. Are grijă de zece suflete, înghesuite în două încăperi improvizate, într-o comună din Satu Mare.

În campania realizată de Observator, Fundaţia Mereu Aproape şi sportguru.ro, vedeţi azi cum un mic campion ştie că de victoriile lui atârnă ziua de mâine a întregii familii, dar şi speranţa unui viitor mai liniştit. Din marginea satuluiTerebeşti, Satu Mare, victoria pare singura scăpare din sărăcie.

„Mă numesc Zarzu Raul, sunt campion național la lupte greco-romane și sper sa ma susțineti mai departe cu tot ce fac”, spune băiatul.  Raul are privirea unui om mare, deşi are doar 13 ani. Viaţa l-a învăţat deja că trebuie să lupte, ca să iasă din întunericul foamei. De unde trebuie să-i scoată şi pe ai lui: mama, tata, fraţii şi bunicii.

Luptătorul din el s-a născut la sala din Mădăras, la 10 kilometri de casă. Aici, cu o determinare de neclintit, copilul slab, de doar 19 kilograme, s-a transformat peste noapte în campion. Acum un an, preşedintele Federaţiei de lupte l-a remarcat la un concurs şi l-a dat drept exemplu. Micul campion a rămas, însă, doar cu o strângere de mână. Singurii bani care vin în întâmpinarea talentului său au apărut de la un om de afaceri din zonă, de la care Raul primeşte o bursă de 250 de lei pe lună.

Este singurul venit constant al familiei. Banii se împart la zece guri. Cu mare efort, anul ăsta au cumpărat o sobă, care încălzeşte camera şi poiata izolată, transformată în dormitor. I-a costat 1000 de lei, bani pe care îi dau în rate. Abia s-a întors de la campionatul balcanic din Serbia. A luat locul patru, deşi a luptat cu alţii mult mai mari ca el.

Raul este, în momentul de faţă, unul dintre cei mai talentaţi luptători ai României. Un sportiv care a învăţat că, dacă nu învinge, viaţa îl ia la trântă şi-l calcă în picioare.

TOATE DETALIILE CAMPANIEI LE AFLAŢI AICI!

O serie de materiale prezentate la Observator vor arăta cine sunt acești copii, în ce domeniu vor să facă performanță, cum se antrenează, ce nevoi au ei și, mai ales, ce visuri speră micuții să își îndeplinească. Fie că fac gimnastică, box, patinaj sau haltere, acești copii sunt uniți de dragostea pentru sport. Nu au însă la dispoziție mijloacele necesare pentru a face performanță, fie că vorbim de mediile sărace din care provin sau de lipsa unor locuri special amenjate care să le ofere condițiile necesare practicării sporturilor respective.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Fii Moş Crăciun pentru un campion! Raul e triplu campion naţional la lupte greco-romane şi singurul care îşi întreţine familia