Antena Meniu Search
x

Tânărul care s-a filmat când și-a înjunghiat prietenul, în Târgu Jiu, susține că a vrut doar să se apere

Un tânăr din Târgu Jiu a pus pe internet filmul unui atac sălbatic. Şi-a înjunghiat prietenul şi l-a lăsat să sângereze pe podea.

Vezi și

Un tânăr din Târgu Jiu a pus pe internet filmul unui atac sălbatic. Şi-a înjunghiat prietenul şi l-a lăsat să sângereze pe podea. Victima este acum în stare critică, după două operaţii. Agresorul spune că el a fost primul atacat şi a vrut doar să se apere.

Cu un cuţit într-o mână, cu telefonul în cealaltă, filmează clipele de agonie. Întins pe jos şi grav rănit, tânărul pierde rapid sânge. 

Câteva minute mai târziu, imaginile ajung pe Facebook. Le publică însuşi agresorul. Alexandru Laza, 24 de ani. Atacul a avut loc în casa lui. Cei doi prieteni ar fi consumat alcool, apoi s-au luat la ceartă. Primul ar fi atacat chiar tânărul rănit. 

Narcis Nădrag, avocatul agresorului: "Părtea vătămată a fost cea care a devenit agresivă prima dată. A luat un cuţit de pe masă şi a încercat să îl lovescă pe inculpat. Acesta, fiind mai atletic, cu o constituţie fizică mai impunătoare decât partea vătămată, l-a deposedat de cuţit şi în acel moment de furie i-a aplicat o lovitură în zona inimii."

Dan Antonescu, specialist criminolog: "Din punctul meu de vedere, nu poate fi invocata legitima aparare. Autorul chiar daca afirma ca a fost agresat de catre cel care acum e in spital, a reusit sa il dezarmeze si i-a aplicat o lovitra cu cutitul. Putea sa arunce cutitul si sa il imobilizeze."

În schimb, agresorul a continuat să îşi flmeze prietenul rănit şi chiar a trimis imaginile unei rude. Abia apoi, a sunat la 112. 

Tânărul înjunghiat a fost operat de două ori. 

Cei doi bărbaţi erau prieteni de mulţi ani. Pe reţelele de socializare, au zeci de poze împreună. Ultimele, publicate chiar în seara atacului. Ambii, spune chiar avocatul, sunt cunoscuţi pentru consumul excesiv de droguri şi alcool. Agresorul ar fi luat un tratament pentru dezintoxicare - extrem de periculos în combinaţie cu băuturile alcoolice. 

Filmuleţul şocant publicat pe facebook a fost distribuit rapid. Nu e primul caz de violenţă afişată în mediul virtual. 

După ce a fost anchetat pentru tolerarea mesajelor cu un conţinut violent pe Facebook, fondatorul Mark Zuckerberg a anunţat că va angaja 3000 de persoane la compartimentul monitorizare.De anul trecut, fiecare utilizator are posibilitatea de a cenzura singur postările violente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tânărul care s-a filmat când și-a înjunghiat prietenul, în Târgu Jiu, susține că a vrut doar să se apere