Antena Meniu Search
x
LIVE

Firma care se ocupă de salubrizarea sectorului 1 al Capitalei a suspendat un contract, de teama Covid-19

Firma care se ocupă de salubrizarea sectorului 1 al Capitalei a suspendat un contract, de teama îmbolnăvirii de coronavirus. 

De Redactia Observator la 02.04.2020, 12:12
Vezi și

Firma care se ocupă de salubrizarea sectorului 1 al Capitalei a suspendat un contract, de teama îmbolnăvirii de coronavirus. Astfel, angajaţii nu vor mai lua deşeurile de la hotelul în care sunt cazate 250 de persoane suspecte de COVID-19, pe motiv că sunt infectate. Conducerea firmei de salubritate spune că a respectat întocmai un ordin al Direcţiei de Sănătate Publică. 

De câteva zile, oamenii de acolo se plâng că gunoiul nu a fost ridicat pentru că firma care se ocupă de salubrizare refuză să facă acest lucru.

Iar mormanele de gunoi ar putea rămâne cu zilele în faţa centrului de carantină. Potrivit legii, deşeurile infecţioase trebuie depozitate într-un compartiment special amenajat, prevăzut cu sistem de închidere.

Imaginile de la parterul centrului trădează însă opusul. Conducerea firmei de salubrizare care ridică în mod normal deşeurile de acolo explică suspendarea contractului.

Sorin Velicu, director Romprest: Noi suntem operatori de salubrizare. Nu suntem operatori de colectare deşeuri infecţioase. Deşeurile colectate de acolo, conform legii, trebuie eliminate prin incinerare.

Asta e marea diferenţă, la care toţi operatorii au dat această interpretare. Ceea ce mi-a transmis DSP-ul. Noi mai avem obiective şi în ţară, unde, de la DSP-urile judeţene am primit aceste informaţii.

Autorităţile din Capitală susţin însă că prin acest refuz se încalcă ordinul militar nr 4.

Aurelian Badulescu, viceprimar: Operatorul de salubritate Romprest se comportă cu o inconştienţă ieşită din comun. Nu face decât să încalce grosolan decretul nr 213 din 16.03. 2020 privind starea de urgenţă, unde la art 13 se indică clar obligativitatea operatorilor de salubritate de a-şi continua activitate de a ridica gunoiul menajer produs de centrele de carantină.

În tot acest timp, când firma de salubrizare susţine că nu are competenţa ridicării deşeurilor infecţioase, angajaţii hotelului devenit centru de carantină se tem că locul ar putea deveni un focar în scurt timp.

Iar Primăria Capitalei a decis să depună plângere împotriva operatorului, pentru "refuzul nejustificat" de a ridica gunoiul.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Firma care se ocupă de salubrizarea sectorului 1 al Capitalei a suspendat un contract, de teama Covid-19