Firma care se ocupă de salubrizarea sectorului 1 al Capitalei a suspendat un contract, de teama Covid-19

De Redactia Observator.
Publicat: 02.04.2020, 07:55.
Actualizat: 02.04.2020, 12:12

Firma care se ocupă de salubrizarea sectorului 1 al Capitalei a suspendat un contract, de teama îmbolnăvirii de coronavirus. 

Firma care se ocupă de salubrizarea sectorului 1 al Capitalei a suspendat un contract, de teama îmbolnăvirii de coronavirus. Astfel, angajaţii nu vor mai lua deşeurile de la hotelul în care sunt cazate 250 de persoane suspecte de COVID-19, pe motiv că sunt infectate. Conducerea firmei de salubritate spune că a respectat întocmai un ordin al Direcţiei de Sănătate Publică.

De câteva zile, oamenii de acolo se plâng că gunoiul nu a fost ridicat pentru că firma care se ocupă de salubrizare refuză să facă acest lucru.

Iar mormanele de gunoi ar putea rămâne cu zilele în faţa centrului de carantină. Potrivit legii, deşeurile infecţioase trebuie depozitate într-un compartiment special amenajat, prevăzut cu sistem de închidere.

Imaginile de la parterul centrului trădează însă opusul. Conducerea firmei de salubrizare care ridică în mod normal deşeurile de acolo explică suspendarea contractului.

Sorin Velicu, director Romprest: Noi suntem operatori de salubrizare. Nu suntem operatori de colectare deşeuri infecţioase. Deşeurile colectate de acolo, conform legii, trebuie eliminate prin incinerare.

Asta e marea diferenţă, la care toţi operatorii au dat această interpretare. Ceea ce mi-a transmis DSP-ul. Noi mai avem obiective şi în ţară, unde, de la DSP-urile judeţene am primit aceste informaţii.

Autorităţile din Capitală susţin însă că prin acest refuz se încalcă ordinul militar nr 4.

Aurelian Badulescu, viceprimar: Operatorul de salubritate Romprest se comportă cu o inconştienţă ieşită din comun. Nu face decât să încalce grosolan decretul nr 213 din 16.03. 2020 privind starea de urgenţă, unde la art 13 se indică clar obligativitatea operatorilor de salubritate de a-şi continua activitate de a ridica gunoiul menajer produs de centrele de carantină.

În tot acest timp, când firma de salubrizare susţine că nu are competenţa ridicării deşeurilor infecţioase, angajaţii hotelului devenit centru de carantină se tem că locul ar putea deveni un focar în scurt timp.

Iar Primăria Capitalei a decis să depună plângere împotriva operatorului, pentru "refuzul nejustificat" de a ridica gunoiul.

Citește și
Social • pe 04.11.2020 la 13:27
Abilitățile digitale, din ce în ce mai căutate la potențialii angajați
recomandari pe a1.ro
Fără machiaj sau editări. Cum arată Alessandra Stoicescu într-o zi obișnuită, când nu intră pe mâinile stiliștilor
Social • pe 03.11.2020 la 13:35
Online-ul a ajutat multe firme să supraviețuiască în criza provocată de pandemia de coronavirus

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • ieri la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Paula Chrilă a fost luată cu ambulanța, direct din platoul Xtra Night Show! Ce a pățit vedeta
pe spynews.ro
Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în prima noapte din închisoare. Mărturii cutremurătoare. "Visez șobolani"
pe antenasport.ro
"Aţi legaliza poligamia în România?" Răspunsul uluitor al lui Cristi Borcea, care a fost căsătorit de 3 ori și are 9 copii cu 4 femei
pe antenasport.ro
FOTO | Cum arată primul soţ al Anamariei Prodan şi în ce relaţii a rămas cu vedeta din România
pe antenasport.ro
Care sunt rezoluțiile frumoasei Marlene Favela pentru noul an
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
11:32 Român reţinut în Italia, după ce a furat o pereche de pantofi 11:32 Cu maşina în cetatea Tomis: Un bătrânel de 70 de ani a pierdut controlul maşinii şi a derapat în ruine 11:05 Traficanţi de droguri din Galaţi, care importau marfa din Marea Britanie, reţinuţi pentru 24 de ore 11:00 Joe Biden, cu lacrimi în ochi înainte de instalarea la Casa Albă: "Vă iubim pe toţi. Aţi fost alături de noi la bine şi la rău" 10:48 Membrii Guvernului, vaccinaţi anti-Covid la Spitalul Militar Carol Davila: Recomandăm tuturor să se vaccineze 10:40 Clarisa a primit un diagnostic crunt şi s-a refugiat în artă: Își desenează lumea la care nu are acces 10:14 Un nou studiu despre Covid răstoarnă toate teoriile: Virusul se ia mai uşor prin vorbire decât prin tuse 9:49 Alexis a fost ucisă. Răsturnare de situaţie în cazul morţii unei vedete din Statele Unite ale Americii 9:19 Ultimul discurs al lui Donald Trump, în calitate de președinte al SUA: "Am făcut ceea ce am venit să facem" 9:06 Horoscopul zilei, 20 ianuarie 2021. Prietenii îi pot trăda azi pe nativii pești
CITEȘTE PE A1.ro
Cum s-a transformat Michelle Obama la 4 ani de când nu mai e Prima Doamnă. Ultima imagine cu ea evidențiază clar diferențele
A1.RO
Cum arată fiica cea mare a lui Cristi și a Mihaelei Borcea. Cei doi au ținut-o departe de ochii curioșilor
A1.RO