Antena Meniu Search
x

Florentina, fetiţă care a ajuns în comă la spital, şi-a revenit spectaculos

Neglijenţa părinţilor a fost la un pas s-o ucidă, dar dragostea medicilor a ajutat-o să se nască pentru a doua oară.

Vezi și

 Neglijenţa părinţilor a fost la un pas s-o ucidă, dar dragostea medicilor a ajutat-o să se nască pentru a doua oară. Florentina, copila de cinci ani şi cinci kilograme care ajuns în urmă cu două luni în comă la spital, şi-a revenit spectaculos.

A pus deja şase kilograme, merge şi mănâncă singură şi chiar rosteşte câteva silabe. Medicul care o tratează s-a ataşat atât de mult de copilă încât ar vrea s-o ia acasă. Şi nu e singurul.

Aşa era Florentina în urmă două luni. Şi aşa e acum. O păpuşă în miniatură care râde, zâmbeşte, se joacă. Şi merge singură. Are trăsături desenate parcă de o mână de artist. Şi nimic nu pare să mai amintească de imaginea fetiţei cu privirea absentă, prizonieră în propriul trup.

Părea un copil condamnat, după ce a ajuns la spital în comă, malnutrită. Părinţii au hrănit-o doar cu ceai şi pufuleţi. Cântărea cinci kilograme, cât un bebeluş de câteva luni. Stătea numai culcată şi nu-şi mişca jumătate din corp.

Picioarele subţiri ca doi lujeri au căpătat vigoare în ultimele săptămâni în care a stat internată în Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Acolo unde a fost hrănită cu perfuzii, vitamine şi multă dragoste.

Iar rezultatele i-au uimit pe toţi. Chiar şi pe medicul care o tratează. Florentina are acum 11 kilograme. Recuperează cu o viteză uimitoare tot ceea ce nu a făcut timp de cinci ani. Încă nu vorbeşte. Dar îşi exprimă bucuria sau tristeţea cum poate.

Se lipeşte de oricine îi oferă afecţiune. Ceea ce ei, i-a lipsit. Toţi o iubesc - pacienţi, asistente, medici. O relaţie specială s-a născut între fetiţă şi medicul care a salvat-o. Medicul spune că se gândeşte chiar s-o ia acasă, în plasament sau chiar s-o adopte.

Acelaşi lucru şi-l doreşte şi o asistentă. Câteva familii au venit deja la spital şi ar vrea acelaşi lucru - s-o infieze. Dacă fetiţa nu va fi luată în asistenţă maternală sau plasament ar putea ajunge în curând într-un leagăn pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Florentina, fetiţă care a ajuns în comă la spital, şi-a revenit spectaculos