Antena Meniu Search
x

Foarte mulți copii din România sunt abuzați în diverse forme

Pumni, picioare şi abuzuri sexuale. Nu trece o zi fără ca un copil din România să nu aibă parte de un astfel de tratament. 60 de mii de copii s-au plâns de abuzuri în prima jumătate a anului.

Vezi și

Pumni, picioare şi abuzuri sexuale. Nu trece o zi fără ca un copil din România să nu aibă parte de un astfel de tratament. 60 de mii de copii s-au plâns de abuzuri în prima jumătate a anului. Cifra este, spun specialiştii, mult mai mare, pentru că nu toţi au curajul să vorbească despre terorile prin care trec. Daniel, azi un adult normal, ieri un copil abuzat, şi-a făcut curaj să ne povestească drama vieţii lui.

Imaginaţi-vă un copil pus în lanţuri. Pare o frântură dintr-un scenariu de film. Este însă, poveste vieţii lui Daniel. Una nu cu jucării şi căldura unui cămin ci cu pumni, picioare şi lanţuri.

Vorbeşte despre el, ca despre altul, pentru că de câte ori îşi aduce aminte, emoţiile îl doboară. Acum are 38 de ani, o carieră şi o familie frumoasă. Atunci, chiar după naştere nimeni nu l-a dorit. Părinţii l-au bătut şi abandonat. În orfelinate a primit acelaşi tratament.

Se întâmpla în 1985, când orfelinatele din România adăposteau peste 200 de mii de suflete. Astăzi, situaţia s-a schimbat. În instituţiile statului sunt mai puţin de 20 de mii de copii. Numărul abuzurilor este încă alarmant.

Cifrele oficiale nu sunt şi cele reale. O spun chiar specialiştii. Numărul copiilor abuzaţi este mai mare, din cauză că mulţi se tem să povestească prin ce trec.

Mai exact, la noi în ţară campaniile şi posibilitatea instituţiilor statului de a interveni în cazuri de abuz sunt aproape inexistente. De aceea, astăzi la Bucureşti a fost organizată conferinţa regională europeană: În primul rând copiii!, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor instituţiilor internaţionale pentru drepturile copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Foarte mulți copii din România sunt abuzați în diverse forme