Antena Meniu Search
x

Formularul unic, soluția ANAF! Ministrul Teodorovici: Va fi o singură plată pe an

Formularul unic, soluția ANAF! Acesta este anunțul făcut, luni, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Formularul unic, soluția ANAF la criza generată de formularul 600! Acesta este anunțul făcut, luni, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Ca urmare a haosului generat de depunerea celebrului formular 600, ministrul Finanțelor a anunțat modificări radicale.

Ministrul Teodorovici anunță formularul unic la ANAF

Astfel, un nou mecanism de plata a contribuțiilor la ANAF urmează să fie implementat.

Pe acelaşi subiect

Teodorovici anunțase deja că va încerca să comaseze cinci formulare într-unul singur, iar statul va taxa veniturile estimate, nu pe cele realizate.

Teodorovici anunță formularul unic

Astăzi, ministrul Finanțelor a precizat că va exista un singur formular, iar contribuabilii vor face o singură plată anuală a contribuţiilor.

Teodorovici a explicat, luni, că urmează să facă o prezentare publică a unui nou mecanism de plata la ANAF.

”Voi face o prezentare publică legată de noul mecanism. Va fi un formular unic, va fi depus o singură dată pe an şi va fi efectuată o singură plată.

Un lucru foarte important este cel al schimbării calităţii de asigurat, care intervine la momentul plăţii şi la momentul depunerii formularului.

Formularul unic va avea şi rubrică dedicată acestui transfer de 2% din impozitul pe venit, ca să nu mai vină fiecare la ghişeu cu, poate, sute de formulare, neştiind dacă CNP-urile sunt ale persoanelor care cu adevărat au dorit să facă acel transfer. 

Dar odată cu noul formular, se rezolvă şi problema aceasta a ONG-urilor sau transferul către ele a unor sume", a precizat el.

Noul formular va permite şi posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit pentru un anumit ONG, pentru o perioadă de mai mulţi ani.

"O să vedeţi în următoarele zile o schimbare radicală a unui mecanism, poate destul de învechit, la nivelul nostru, al Ministerului de Finanţe, al Fiscului, în general", a spus ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Formularul unic, soluția ANAF! Ministrul Teodorovici: Va fi o singură plată pe an