Antena Meniu Search
x

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașiului, ridicat de poliție după ce a fost condamnat definitiv (video)

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Acesta a fost în această seară de poliție de la domiciliul său.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 05.08.2020, 21:04

Fostul primar din Iași, ridicat de poliție de la domiciliu Vezi și
  • Gheorghe Nichita a fost judecat pentru că ar fi primit 10 la sută mită dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei
  • Fostul primar al Iaşiului fusese condamnat în prima instanţă la patru ani de închisoare

Gheorghe Nichita a fost judecat pentru că ar fi primit 10 la sută mită dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei privind managementului traficului în municipiul Iaşi.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri, apelul declarat de DNA la decizia Tribunalului Bucureşti, a desfiinţat sentinţa apelată şi, rejudecând, a decis condamnarea lui Gheorghe Nichita la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Decizia instanţei este definitivă. 

Fostul primar al Iaşiului fusese condamnat în prima instanţă la patru ani de închisoare. 

În acelaşi dosar, Tiberiu Urdăreanu, proprietar al grupului de firme UTI, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată în decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA că a primit 10 la sută mită dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

În urma cercetărilor, a rezultat că, în luna august 2013, în contextul implementării proiectului "Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iaşi”, care privea fluidizarea traficului rutier şi pietonal, precum şi scăderea gradului de poluare, finanţat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, în calitate de primar al municipiului Iaşi, a pretins şi primit mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câştigarea licitaţiei de către asocierea UTI - IBC şi semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum şi pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiţii.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașiului, ridicat de poliție după ce a fost condamnat definitiv (video)