Antena Meniu Search
x

UPDATE! Frauda la BAC la liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala

Scandal urias dupa prima proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Directorul liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala si toata comisia de exameninare au fost schimbati

Vezi și

UPDATE 18:20 Absolventii de liceu de la Dimitrie Bolintineanu erau ajutati dintr-o camera alaturata celei in care se desfasura examenul. "Se pare ca a existat o retea de sprijin a elevilor, cu rezolvatori de subiecte care se aflau intr-o camera alaturata", au declarat surse oficiale.

UPDATE 17:20 Ministesrul Educatiei Nationale sustine ca niciuna dintre varientele de subiecte la proba scrisa la Limba si Literatura Romana nu a fost publicata inainte de inceperea examenului, respectiv ora 9:00.

De asemenea, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a facut verificari si a asigurat ca nu a existat nicio bresa in reteaua informatica, informeaza Mediafax. "Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca niciuna dintre variantele de subiecte, de la proba scrisa la Limba si literatura romana - Bacalaureat iunie-iulie 2013, nu a fost publicata inainte de inceperea examenului, respectiv ora 09"00. Conform verificarilor realizate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care are in atributii pastrarea si distribuirea subiectelor pentru examenele nationale, in conditii de maxima siguranta, nu a existat nici o bresa in sistemul de transmitere a datelor", se arata intr-un comunicat de presa al MEN.

Acestia sunt acuzati ca au vandut subiectele elevilor pe bani grei. Decizia a fost luata in urma unor perchezitii ale politiei si ale Directiei Generale Anticoruptie, precum si al Serviciului Roman de Informatii. Toate aceste institutii au avut informatii conform carora in examenul de Limba si Literatura Romana proba scrisa ar exista anumite inscrisuri sau anumite obiecte care ar duce la fraudarea acestui examen.

Perchezitiile au avut loc dupa ce examenul s-a sustinut propriu-zis si care continua si in acest moment. In urma acestei actiuni, Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti a decis sa schimbe intreaga comisie de examinare de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, precum si pe cei 32 de profesori supraveghetori. De asemenea, au fost destituiti directorul si directorul-adjunct, precum si vicepresedintele comisiei si directorul Scolii Gimnaziale numarul 178 din Capitala.

In cel mai scurt timp se va numi o comisie pentru a asigura desfasurarea in conditii normale a examenului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Frauda la BAC la liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala