Antena Meniu Search
x

Fregata Regele Ferdinand, 15 ani de când a fost preluată de Forțele Navale Române

A intrat în serviciul marinei militare române în anul 2004, şi de atunci a participat la aproape toate teatrele de război, acolo unde NATO a avut nevoie de noi. Fregata Regele Ferdinand, nava amiral a flotei române de luptă, împlineşte mâine 15 ani de când a fost preluată de către un echipaj românesc.

de Redactia Observator

la 08.09.2019, 10:36

Vezi și

A intrat în serviciul marinei militare române în anul 2004, şi de atunci a participat, pe mările şi oceanele lumii, la aproape toate teatrele de război, acolo unde Alianţa Nord-Atlantică a avut nevoie de noi. Fregata Regele Ferdinand, nava amiral a flotei române de luptă, împlineşte mâine 15 ani de când a fost preluată de către un echipaj românesc.

Un ceremonial militar şi religios, la care au luat parte actualii, dar şi foştii comandanţi ai Fregatei Ferdinand, a avut loc în Portul Militar Constanţa. A fost marcat astfel momentul istoric din 2004, când România a achiziţionat nava de la Marea Britanie, pentru 116 milioane de lire sterline.

Primul comandat al fregatei, trecut azi în rezervă, îşi aminteşte cu drag de primii ani de activitate a navei militare NATO. Din primul echipaj, format atunci din cei mai buni marinari şi ofiţeri, doar câţiva mai sunt activi acum.

În 15 ani, Fregata Regele Ferdinand a parcurs mii de mile marine, în două oceane şi opt mări, și a executat sute de misiuni și exerciții NATO.

Cei 200 de marinari care deservesc fregata s-au luptat cu furtuni pe mare și au avut de-a face, în Oceanul Indian, cu pirații somalezi. Din echipaj fac parte şi femei.

Fregata se pregătește acum pentru următoarea misiune din octombrie, în Marea Mediterană, acolo unde supraveghează principalele rute de migrație ilegală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Fregata Regele Ferdinand, 15 ani de când a fost preluată de Forțele Navale Române