Antena Meniu Search
x

Fructul-minune care ţi-ar putea salva viaţa! Previne chiar şi infarctul

Deşi nu te-ai fi gândit niciodată, pepenele verde are calităţi excepţionale! Scade tensiunea arterială, reducând astfel semnificativ riscul de infarct, chiar şi în condiţii de vreme rece

la 08.04.2014, 16:21

Cercetătorii americani au descoperit că pepenele verde poate reprezenta o alternativă naturală a medicamentelor pentru bolile de inimă! Mulţi oameni mor de infarct în condiţii de vreme rece, deoarece eforturile de reglare a temperaturii depuse de organism provoacă o creştere a tensiunii arteriale.

"Tensiunea asupra aortei şi inimii a scăzut după ce voluntarii au consumat extract de pepene verde", a declarat Arturo Figueroa, profesor la Universitatea din Florida, conform Daily Mail.

De asemenea, datorită conţinutului mare de apă de 90%, acest fruct potoleşte setea şi aduce organismului numeroase beneficii. Pepenele conţine numeroase vitamine, A, B, C şi PP, dar şi magneziu, potasiu şi fier.

Sa nu uitam de licopina, o substanţă cu un puternic efect antioxidant şi cu efect în reducerea riscului de apariţie a diverselor tipuri de cancer. Şi pepenii galbeni au proprietăţi terapeutice remarcabile. Şi aceştia conţin vitamine, betacaroten, importante pentru sănătatea pielii, vitamina A şi C.

Foto: Hepta

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Fructul-minune care ţi-ar putea salva viaţa! Previne chiar şi infarctul