Antena Meniu Search
x

Fructul-minune care ţi-ar putea salva viaţa! Previne chiar şi infarctul

Deşi nu te-ai fi gândit niciodată, pepenele verde are calităţi excepţionale! Scade tensiunea arterială, reducând astfel semnificativ riscul de infarct, chiar şi în condiţii de vreme rece

Cercetătorii americani au descoperit că pepenele verde poate reprezenta o alternativă naturală a medicamentelor pentru bolile de inimă! Mulţi oameni mor de infarct în condiţii de vreme rece, deoarece eforturile de reglare a temperaturii depuse de organism provoacă o creştere a tensiunii arteriale.

"Tensiunea asupra aortei şi inimii a scăzut după ce voluntarii au consumat extract de pepene verde", a declarat Arturo Figueroa, profesor la Universitatea din Florida, conform Daily Mail.

De asemenea, datorită conţinutului mare de apă de 90%, acest fruct potoleşte setea şi aduce organismului numeroase beneficii. Pepenele conţine numeroase vitamine, A, B, C şi PP, dar şi magneziu, potasiu şi fier.

Sa nu uitam de licopina, o substanţă cu un puternic efect antioxidant şi cu efect în reducerea riscului de apariţie a diverselor tipuri de cancer. Şi pepenii galbeni au proprietăţi terapeutice remarcabile. Şi aceştia conţin vitamine, betacaroten, importante pentru sănătatea pielii, vitamina A şi C.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Fructul-minune care ţi-ar putea salva viaţa! Previne chiar şi infarctul