Antena Meniu Search
x

Fumătorii din România vor trage din ţigară mai mult afară

În România fumătorii vor trage din ţigară mai mult afară decât în spaţiile închise. Parlamentarii sunt foarte aproape să dea verde unei legi aspre.

Vezi și

În România fumătorii vor trage din ţigară mai mult afară decât în spaţiile închise. Parlamentarii sunt foarte aproape să dea verde unei legi aspre. 

Dacă proiectul va trece de Camera Deputaţilor, chiar şi în baruri şi restaurante se va intra cu ţigara stinsă. Lupta între nefumători şi cei care trag zilnic din ţigară a început deja. Iniţiatorii legii spun, însă, că în România doar o treime din populaţie are acest viciu, aşa că este evident cine va câştiga.

Nici nu a ajuns în dezbatere publică că proiectul interzicerii fumatului a ridicat. tensiunea în cele două tabere. Pe de-o parte fumătorii şi patronii de baruri, iar de cealaltă nefumătorii.

După ce Senatul a aprobat interzicerea fumatului în instituţiile publice, deputaţii vor să adauge listei tot ce înseamnă spaţiu public.

Proiectul nu ar asigura doar. sănătatea, ci economii la buget. În fiecare an, un miliard de lei din banii publici merge spre tratamentul bolilor provocate de tutun.

Deja, zeci de medici şi artişi şi-au dat votul pentru. Pe Internet. Florin Piersic Junior este imaginea unui mesaj de campanie ironic al Partidului România Tuşeşte.

Iniţiatorii spun că vor să adopte modelul Spaniei. După ce ani de zile legea a fost ca în România, cu spaţii special amenajate sau baruri doar pentru fumători, spaniolii au pus semnul interzis peste tot.

Peste o săptămână legea intră în dezbatere publică. Apoi, va fi votată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Fumătorii din România vor trage din ţigară mai mult afară