Antena Meniu Search
x

Fumezi NARGHILEA? Iată la ce PERICOL te expui

Narghileaua devine din ce în ce mai populară în Occident, însă puţin fumători ştiu că provoacă mari probleme de sănătate

Narghileaua devine din ce în ce mai populară în Occident, însă puţin fumători ştiu că provoacă mari probleme de sănătate

În timpul acestei activităţi sunt produse substanţe chimice cancerigene, asociate cu un risc mărit de leucemie, arată un studiu recent realizat de cercetătorii americani de la San Diego State University, conform Fox News.

Fumatul narghilelei îi expune pe utilizatori la niveluri mari de benzen, un compus chimic cancerigen, despre care numeroase studii arată că favorizează apariţia multor cancere cu mortalitate mare.

Benzenul este un compus toxic întâlnit în tutun şi cărbune; în clasificarea U.S. Naţional Toxicology Program, el este încris drept un cancerigen din grupa 1, ceea ce înseamnă că s-a demonstrat deja că produce cancer la oameni. Conform datelor OMS, nu există un nivel sigur de expunere la acest compus.

Spre surprinderea cercetătorilor, chiar şi cei care nu fumaseră, dar participaseră la aceste întâlniri, au prezentat o creştere de 2,6 ori a aportului de benzen. Acest fapt arată că şi nefumătorii inhalează cantităţi mari de substanţe toxice şi cancerigene generate prin arderea cărbunelui şi a tutunului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Fumezi NARGHILEA? Iată la ce PERICOL te expui