Antena Meniu Search
x

Furtunile au facut prapad in tara

Norii de furtuna au facut prapad pe unde au trecut. In Dambovita, o batrana a fost salvata in ultima clipa dintr-o viitura. Iar in Suceava, o cale ferata si un drum national au fost blocate de malul adus de ape

Vezi și

Intr-o jumatate de ora, comuna Tisau din Buzau a fost acoperita de ape. “Din informatiile noastre, cantitatile au fost in jur de 85 de litri pe metru patrat”, a explicat Dan Maniculea, de la ISU Buzau.

Apele involburate ale raului Niscov au iesit din matca si au pus la pamant mai multe garduri si au adus in curtile localnicilor zeci de copaci. Masinile lor au fost luate de curenti. De frica viiturii, oamenii s-au refugiat in podurile caselor. “A venit apa tocmai la gat, aici, in spate si noroc ca am impins un frigider. I-am zis si sotiei sa deschida repede usa si am fugit pe scari si pe urma a luat tot”, a povesttit un barbat.

Pompierii militari au fost cei care i-au scos din casele inundate. In total, noua oameni, printre care si trei copii au fost salvati din mijlocul apelor.

Putin a mai lipsit ca furtuna pornita din senin in localitatea Rau Alb din Dambovita sa ia o viata. O femeie a fost surprinsa de o viitura in timp ce se ducea sa-si ia animalele de pe camp. Din fericire, pompierii au intervenit la timp.

Cerurile s-au deschis si in Iasi. Furtuna care s-a abatut asupra orasului a rupt sase stalpi de iluminat si zeci de copaci. Unul dintre ei s-a prabusit peste o masina parcata. Si acoperisul unui liceu a fost smuls de vantul puternic.

A fost prapad. De asta s-au convins si localnicii din mai multe comune din judetul Suceava. Apele care s-au strans de pe versanti au facut ca paraul din localitatea Molid sa iasa din matca. Pe unde a trecut, viitura a lasat in urma sa mult mal, pietre si chiar trunchiuri de copaci. Din aceasta cauza, circulatia pe DN 17 a fost blocata timp de aproape o ora. Pompierii militari au croit drum masinilor cu mainile goale sau cu lopeti. In ajutorul lor au venit mai multi localnici cu excavatoare.

Tot pompierii impreuna cu localnicii au indepartat si aluviunile care au umplut terasamentul magistralei de cale ferata care leaga Moldova de Ardeal.

Si casele oamenilor au fost inundate. In total, 20 de gospodarii au fost afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Furtunile au facut prapad in tara